ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Τελετή μνήμης εκτελεσθέντων Σελλαδιτών


 Στις Σελλάδες στις 24 Σεπτεμβρίου 1943, οι Γερμανοί  εισβολείς εκτέλεσαν δώδεκα κατοίκους. Δολοφόνησαν δώδεκα αθώους ως αντίποινα για την καταστροφή 12 τηλεφωνικών στύλων. Ήταν μια αποτρόπαια πράξη που δε θα ξεχαστεί.



Την Κυριακή 26/09, με μια σεμνή τελετή, τιμήθηκε η μνήμη των 12 Σελλαδιτών στο μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτούς, στον περίβολο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


 


Η τελετή ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλίνικο και ακολούθησε ομιλία από τον φοιτητή του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ Άγγελο Νάνο με τίτλο "Η μνήμη αποτελεί θεμέλιο του μέλλοντος".

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από την Δήμαρχο κ. Ροζίνα Βαβέτση, τον  βουλευτή Άρτας κ. Χρήστο Γκόκα, τον αντιπεριφερειαρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά,  τους εκπροσώπους των στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Γρηγόρη Πασπαλιάρη, τον απόγονο και εκπρόσωπο των θυμάτων κ. Σπύρο Τζουβάνο, τους εκπροσώπους των συλλόγων της περιοχής και τους μαθητές των σχολίων.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν απόγονοι των θυμάτων, όπως επίσης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασία Σίμου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Βαρέλης, ο τέως δήμαρχος κ. Στάθης Γιαννούλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]