Παγκόσμια διάκριση για τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου!

 


Την δεύτερη διάκριση στην κατηγορία «BEST CULINARY STORYTELLER» κέρδισε η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» στον διεθνή διαγωνισμό  FOODTREKKING AWARDS 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο η «World Food Travel Association». 

Στην κατηγορία «BEST CULINARY STORYTELLER» έλαβαν μέρος επιχειρήσεις και φορείς του Γαστρονομικού Τουρισμού  που διακρίθηκαν τον περασμένο χρόνο στην συγγραφή άρθρων, στη δημοσίευση φωτογραφιών, στην παραγωγή video και στην έρευνα, μελέτη, τεκμηρίωση και εξιστόρηση γεγονότων σχετικά με  τον τοπικό γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής τους. Την πρώτη θέση κέρδισε η επιχείρηση «Tourism Saskatoon» του Καναδά. Συγκεκριμένα, οι νικητές και οι επιλαχόντες ανά κατηγορία ήταν:

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

Νικητής: Tourism Saskatoon (Καναδάς)

Επιλαχών: Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» (Ήπειρος, Ελλάδα)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Νικητής: Comune di Buccheri (Σικελία, Ιταλία)

Επιλαχών: Associazione regionale Strada dell'Olio Dop (Ούμπρια, Ιταλία)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (για τους τουριστικούς προορισμούς που επιβίωσαν κατά την διάρκεια της πανδημίας χάρη σε καινοτόμες πρακτικές)

Νικητής : Preidlhof Resort (Μεράνο, Ιταλία)

Επιλαχών: Venissa (Βενετία, Ιταλία)

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Νικητής : Local Food Adventures, Όκλαντ, ΗΠΑ

Επιλαχών: Tori Avey - Tori’s Mediterranean Table (ΗΠΑ)

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου «Αλέξανδρος Γιώτης» κος Θεόδωρος Αλεξίου, δήλωσε σχετικά:

«Η βράβευση της Λέσχης μας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Γαστρονομικού Τουρισμού αποτελεί μια ιδιαίτερη τιμή. Είναι ηθικό μας καθήκον να αφιερώσουμε την διάκριση αυτή στον ιδρυτή της Λέσχης μας Αλέξανδρο Γιώτη, ένα άνθρωπο που άφησε έντονο το αποτύπωμά του στην Ελληνική Γαστρονομία και που αποτέλεσε την έμπνευση για εμάς που συνεχίζουμε το έργο του για την ανάδειξη και προώθηση της Ηπειρωτικής διατροφής, των τεχνικών και των συνταγών της αλλά και του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντός της.

Όμως το βραβείο ανήκει και σε όλα τα άτομα και τους φορείς που έχουν σταθεί δίπλα στη Λέσχη σε όλη τη διάρκεια των δεκατριών ετών λειτουργίας της, και έχουν προσφέρει τις γνώσεις, τις δεξιότητές, ακόμη και την οικονομική βοήθειά τους κάθε φορά που χρειάστηκε η αρωγή και η συμπαράσταση τους. Το ερευνητικό μας έργο και τα αποτελέσματά του θα ήταν αδύνατα αν δεν είχαμε την δική τους υποστήριξη.

Η διάκριση που μας απένειμε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γαστρονομικού Τουρισμού μας δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε την πορεία μας για την ανάδειξη του Ηπειρωτικού Γαστρονομικού Πολιτισμού αλλά και για να φέρουμε σε επαφή τους Ηπειρώτες με ξένες γαστρονομικές κουλτούρες, κάποιες από τις οποίες είναι πολύ οικείες και κάποιες πολύ διαφορετικές από τη δική μας».

Η επίσημη τελετή της απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη του ετήσιου FoodTreX Innovation Summit, στις 28 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο, με την συμμετοχή επιχειρήσεων καθώς και ακαδημαϊκών και κρατικών φορέων του χώρου της Γαστρονομίας  και του Τουρισμού από όλο τον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ “FOODTREKKING”: Τα βραβεία FoodTrekking είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα αναγνώρισης για την γαστρονομική τουριστική βιομηχανία. Τα βραβεία ξεκίνησαν το 2016 από την Παγκόσμια Ένωση Γαστρονομικού Τουρισμού ως ένας τρόπος αναγνώρισης και επιβράβευσης της ηγεσίας και της καινοτομίας στον τουρισμό γαστρονομίας και ποτών. Μέχρι στιγμής βραβείο έχουν κερδίσει 65 επιχειρήσεις και προορισμοί σε 28 χώρες. Οι κατηγορίες βραβείων διαφέρουν από έτος σε έτος και επικεντρώνονται πάντα στην ηγεσία και την καινοτομία στον τουρισμό τροφίμων και ποτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]