ΚΚΕ-Ιωάννινα:Καμία ενημέρωση για την πυρκαγιά και την τριτοκοσμική κατάσταση στην παράνομη χωματερή στη Ζωοδόχο....


 Τηλεφωνική παρέμβαση στο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων έκανε σήμερα εκπρόσωπος της Τ.Ο. του ΚΚΕ Ιωαννίνων και ενημερώθηκε για την φωτιά που καίει εδώ και μέρες στην παράνομη χωματερή στην Ζωοδόχο (στο παλιό νταμάρι του Τασιούλα) όπου σήμερα είχαμε νέα αναζωπύρωση.

Στην παράνομη χωματερή, όπου ο Δήμος Ζίτσας θάβει τα ογκώδη αντικείμενα που συλλέγει και τα υπολείμματα από τα κλαδέματα, στον ίδιο χώρο που αφήνουν και ιδιώτες προϊόντα εκσκαφών και κατεδαφίσεων η φωτιά ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι οι αναθυμιάσεις φτάνουν μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων καμία ενημέρωση δεν υπήρχε μέχρι σήμερα, με το περιβάλλον να πληρώνει πάλι «τα σπασμένα» .

Τόσο η ύπαρξη της παράνομης χωματερής που συντηρεί ο Δήμος όσο και η αποσιώπηση της φωτιάς που καίει και ρυπαίνει με τις αναθυμιάσεις τόσες μέρες την περιοχή αποδεικνύουν ότι το κράτος με τις υπηρεσίες του, που διακηρύττει ως βασικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος , είναι ο κύριος ένοχος για την καταστροφή του. 

Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ότι το κράτος επιδοτεί με εκατομμύρια τους επιχειρηματικούς ομίλους, ο λαός επιβαρύνεται με χαράτσια για ΑΠΕ και για την αντικατάσταση εξοπλισμών με νέες πράσινες τεχνολογίες και την ίδια στιγμή με κρατική ευθύνη συντηρούνται μέχρι και παράνομες χωματερές, φυτεύονται φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες σε κάθε πεδιάδα και χωράφι του τόπου μας.

Η διαχείριση των απορριμμάτων έχει μετατραπεί σε επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία κρυμμένη πίσω από την Ευρωενωσιακή λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει» έχει σαν αποτέλεσμα την φοροληστεία του λαού και την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο λαός πληρώνει χαράτσια για την αποκομιδή, για την επεξεργασία στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι, για την ταφή στους ΧΥΤΑ, για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, για τα πράσινα σημεία για κάθε στάδιο επεξεργασίας που προστίθεται και τελικά τα σκουπίδια θάβονται μπροστά στην πόρτα του και εισπνέει και τις αναθυμιάσεις !

Και ο Δήμος Ζίτσας και η Περιφέρεια Ηπείρου που έχουν αποδειχθεί "λαλίστατοι" στα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων δεν βρήκαν μισή γραμμή για να ενημερώσουν για την τριτοκοσμική κατάσταση στην παράνομη χωματερή στη Ζωοδόχο.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να στείλει μηχανήματα για επιχωματώσεις βοηθώντας ουσιαστικά το Δήμο και να μην αφήσει τις επικίνδυνες αναθυμιάσεις να διασπείρονται στο λεκανοπέδιο

Απαιτούμε να παρέμβει άμεσα η πολιτική προστασία του Δήμου Ζίτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου και να μεταφέρουν χώμα για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς δεν μπορεί να κατασβεστεί με τη χρήση νερού από την Πυροσβεστική και απαιτείται επιχωμάτωση. 

Να ληφθεί μέριμνα από τις υπηρεσίες για την φύλαξη του χώρου ώστε να υπάρχει άμεση παρέμβαση σε νέα αναζωπύρωση .

Να κλείσει τώρα η παράνομη χωματερή.

Ο Δήμος Ζίτσας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του χώρου .

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους Δήμους.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στα επίπεδα που απαιτείται για εξοπλισμούς και ανανέωση του στόλου στις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Μεταφορά των αυξημένων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό, στους προϋπολογισμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας, των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.



 

 ΓΙΑΝΝΕΝΑ,

24 Σεπτεμβρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]