ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΛΑ.ΣΥ Περιφ.Ηπείρου για τις δηλώσεις Καχριμάνη για τον διαγωνισμό των ΣΜΑ:Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

 


Ο κ. Περιφερειάρχης προκαλεί τον ηπειρωτικό λαό με το να  επικαλείται το «δημόσιο συμφέρον»  στο θέμα του διαγωνισμού των σταθμών μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) .

Οι καθυστερήσεις στην παράδοση των ΣΜΑ, με ευθύνη της Περιφέρειας που ανέλαβε να κάνει το έργο, έχουν σαν αποτέλεσμα την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των Δήμων τα  τελευταία 6 χρόνια

Σε αυτά τα 6 χρόνια καθυστερήσεων, ο λαός πληρώνει μέσω των ανταποδοτικών τελών στους Δήμους για να πηγαινοέρχονται απορριμματοφόρα με σκουπίδια εκατοντάδες χιλιόμετρα καθημερινά, οι εξοπλισμοί των Δήμων να καταπονούνται και  το προσωπικό να χάνει χρόνο στα δρομολόγια αντί να ασχολείται με την αποκομιδή απορριμμάτων

Αντί να κοιτάξει λοιπόν τα «του οίκου του» και να κρατήσει χαμηλούς τόνους δεδομένων των ευθυνών του, ανακατεύεται ξανά στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο δεν είναι καν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. 

Προφανώς ο διαγωνισμός του ΦΟΔΣΑ έχει δεκάδες προβλήματα με κυριότερο το γεγονός ότι οι ΣΜΑ ιδιωτικοποιούνται πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία τους. Το κυριότερο πρόβλημα δηλαδή, που αποκρύπτεται εντέχνως, είναι ότι βγαίνει διαγωνισμός, αντί να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού και να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ. 

Η Περιφέρεια Ηπείρου όμως, που αναθέτει τους διαγωνισμούς που αναλαμβάνει σε ακριβοπληρωμένους ιδιώτες νομικούς και τεχνικούς συμβούλους, για να ακυρώνονται τελικά απ’ την ΑΕΠΠ όπως στην περίπτωση των led, ως «φωτογραφικοί», καλό θα ήταν να είναι προσεκτική στις παρεμβάσεις της και φειδωλή στα σχόλια της.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι οι δηλώσεις περί «δημοσίου συμφέροντος» έγιναν την ίδια εβδομάδα που ένας υποψήφιος ανάδοχος κάνει δημόσια παρέμβαση για το διαγωνισμό των ΣΜΑ, καταλήγουμε για ακόμα μια φορά στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η Περιφέρεια δεν παρακολουθεί απλώς τα επιχειρηματικά παζάρια για τα έργα της Ηπείρου αλλά παίρνει κανονικά μέρος.

 Επιβεβαιώνεται έτσι για πολλοστή φορά, ότι το «δημόσιο συμφέρον» στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης καμία σχέση δεν έχει με το συμφέρον του λαού. Αυτό που εννοούν και προσπαθούν να διασφαλίσουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Περιφέρεια και τους Δήμους είναι το επιχειρηματικό συμφέρον πίσω από το οποίο στοιχίζεται ο καθένας κάθε φορά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]