LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πώς ωφελούν τα Ω -3 λιπαρά την υγεία


Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι σημαντικά για την διατήρηση της υγείας του σώματος και πιο συγκεκριμένα της καρδιάς, των πνευμόνων, των αιμοφόρων αγγείων αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το ιδανικό είναι να τα προσλαμβάνουμε μέσα από την διατροφή μας ενώ σε περιπτώσεις που αυτό είναι δύσκολο είναι σημαντικό να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας πριν προχωρήσουμε στην λήψη κάποιου συμπληρώματος διατροφής.

Θα τα βρεις κυρίως σε ψάρια και φυτικές πηγές όπως ξηροί καρποί και σπόροι. Υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3-λιπαρά οξέα έχουν ψάρια όπως ο γαύρος, οι σαρδέλες, η πέστροφα, ο τόνος, ο σολομός, η ρέγγα και το σκουμπρί, τα οποία είναι υγιεινότερο να μην τα καταναλώνουμε τηγανιτά ενώ συστήνεται να τα περιλαμβάνουμε τουλάχιστον 1-2 φορές εβδομαδιαίως.

Σημαντικές πηγές εκτός από τα ψάρια είναι επίσης τα καρύδια, ο λιναρόσπορος, λάδι κανόλα και σογιέλαιο, τα οποία όμως έχουν περισσότερες θερμίδες οπότε χρειάζεται να καταναλώνονται με μέτρο.

Ποια είναι τα οφέλη όμως που προσφέρουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στην υγεία;

Τριγλυκερίδια

Τα αυξημένα τριγλυκερίδια στο αίμα αυξάνουν το μέγεθος κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην μείωσή τους σε μεγάλο βαθμό μπορεί να συμβάλλει το ιχθυέλαιο, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Άσθμα

Ένα από τα βασικά συμπτώματα του άσθματος είναι η φλεγμονή, την οποία καταπολεμά μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

ΔΕΠΥ

Υπάρχουν μελέτες οι οποίες υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη ιχθυελαίου μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα που εμφανίζονται σε άτομα με διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας και να ενισχύσει παράλληλα την μνήμη αλλά την ικανότητα μάθησης και σκέψης σε παιδιά με ΔΕΠΥ. Φυσικά αυτό χρησιμοποιείται συμπληρωματικά με την κύρια θεραπεία.

Κατάθλιψη

Έρευνες έχουν δείξει ότι πολιτισμοί που καταναλώνουν περισσότερα ωμέγα 3-λιπαρά έχουν χαμηλότερα επίπεδα κατάθλιψης σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που δεν καταναλώνουν.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα

Τα συμπληρώματα ωμέγα-3 βοηθούν στη μείωση των ενοχλήσεων στις αρθρώσεις και την δυσκαμψία ενώ φαίνεται να ενισχύουν τα αποτελέσματα που φέρουν τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

 

Αλτσχάιμερ & Άνοια 

Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις που εξετάζονται σε έρευνες ως προς το ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη σοβαρών νόσων όπως το Αλτσχάιμερ και η άνοια, επιβραδύνοντας την απώλεια της μνήμης.

doctoranytime.gr

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]