«Ελένη» του Ευριπίδη απόψε στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

 


Συνεχίζεται το πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Δωδώνης που διεξάγεται στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και την Τετάρτη 11 Αυγούστου, πρόκειται να παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει την τραγωδία του Ευριπίδη, σε μια παράσταση, με την σκηνοθετική υπογραφή του Βασίλη Παπαβασιλείου, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και με μια πλειάδα πολύπειρων ηθοποιών στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και τον χορό.

Γραμμένο λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, το έργο «Ελένη» του Ευριπίδη διακρίνεται τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος α΄), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος β΄), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).


Εισιτήρια ως εξής:

- Γενική Είσοδος: 15€

- Δημότες Δήμου Δωδώνης: 4€ (η πιστοποίηση της δημοτικότητας θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου Δωδώνης, με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας)

Ελεύθερη Είσοδος για Παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών, ΑμεΑ (με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού ΚΕΠΑ και της Αστυνομικής Ταυτότητας) και Ανέργους Δημότες του Δήμου Δωδώνης (με την επίδειξη στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου, του σχετικού δελτίου ανεργίας σε ισχύ και της Αστυνομικής Ταυτότητας).


*Έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/ ή 

**Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τη συγκεκριμένη παράσταση, οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήριο και από την είσοδο του θεάτρου, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]