ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πότε θα πληρωθούν αναδρομικά και αυξήσεις στους "παλιούς" συνταξιούχους

 


Για το φθινόπωρο μεταφέρεται η καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών σε 150.000 «παλιούς» συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου τον Μάιο του 2016.

Οπως μεταδίδει το enikonomia.gr ,η καταβολή 100 εκατ. ευρώ σε «παλιούς» συνταξιούχους με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα μεταφερθεί λόγω του επανυπολογισμού το φθινόπωρο από τον e-ΕΦΚΑ. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει την καταβολή των αυξήσεων και των αναδρομικών στα τέλη Αυγούστου (με τις συντάξεις Σεπτεμβρίου) αρχικά στους συνταξιούχους του Δημοσίου και την ολοκλήρωσή του στα τέλη Σεπτεμβρίου με τις συντάξεις Οκτωβρίου. Έτσι οι «παλιοί» συνταξιούχοι το φθινόπωρο θα λάβουν την προσαύξηση στη σύνταξή τους και τα αναδρομικά 23 μηνών που δικαιούνται.


Εμβόλιμες πληρωμές

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν εμβόλιμες πληρωμές για τα αναδρομικά περίπου 29.000 συνταξιούχων που δεν έχουν πληρωθεί. Να σημειωθεί, ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, καταβλήθηκαν τα αναδρομικά ποσά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016) με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, έπειτα από τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020. Επιπροσθέτως την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε η καταβολή των αναδρομικών σε 10.964 συνταξιούχους του δημοσίου τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016. Οι συνταξιούχοι που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία έχουν δει από τον προηγούμενο μήνα τις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους. Το συνολικό ποσό αναδρομικών που έλαβαν ανέρχεται στα 10.843.765 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος αναδρομικών ανά συνταξιούχο είναι στα 989 ευρώ.

πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]