ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Η κρίση που βιώνει η Φύση, είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη

 


Έρευνα ετών απεδείχθη τρομακτική και έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για τη θλιβερή αυτή κατάσταση.


Το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σε κίνδυνο από τις ίδιες του τις πράξεις, αφού ο ρυθμός που καταστρέφει το περιβάλλον γύρω του, έχει αυξηθεί συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οι πιο γνωστοί επιστήμονες του κόσμου, μας προειδοποιούν και εμείς κλείνουμε επιδεικτικά τα αφτιά κοιτάζοντας στην αντίθετη πλευρά.

Η βιομάζα των άγριων θηλαστικών, έχει μειωθεί κατά 82% και ένα εκατομμύριο είδη γύρω μας, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αφανισμού. Όλα αυτά, από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Η έρευνα επιστημόνων για περισσότερο από τρία χρόνια, αυτό έδειξε. Δύο στα πέντε αμφίβια κοντεύουν να αφανιστούν. Ένα στα δέκα έντομα, τα οποία είναι σημαντικά για τη διαμόρφωση του οικοσυστήματος, απειλούνται και αυτά με αφανισμό.

Αν δεν περιορίσουμε τις ενέργειές μας και δεν λάβουμε δραστικά μέτρα, τότε ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος τα επόμενα χρόνια. Το πρόβλημα, μεταφέρεται στο πόσιμο νερό αλλά και στηνκλιματική αλλαγή. Το ανθρώπινο αποτύπωμα είναι τόσο μεγάλο, που δεν αφήνει χώρο για τίποτα άλλο. Χωρίς το «κάτι άλλο», όμως, δεν μπορούμε να ζήσουμε κάτι που όπως φαίνεται, δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα.


Τα 3/4 από τα εδάφη της Γης, έχουν γίνει ή αγροτικές εκτάσεις ή έχουν καλυφθεί από τσιμέντο. Ένας σημαντικός λόγος που η Φύση περνά τη χειρότερη κρίση που βίωσε ποτέ, είναι και ο παγκόσμιος υπερπληθυσμός. Ο κόσμος μας αργοπεθαίνει και η μόνη λύση ήταν να παίξουμε τον ρόλο του γιατρού νωρίτερα. Το μέλλον προβλέπεται στην εντατική. Την κατάληξη την γνωρίζουμε.


Δες το βίντεο του National Geographic:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]