ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την Υγεία τη Δευτέρα 30 Αυγούστου


 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΓΝΙ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/8 ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ


Συνάδελφοι, οι συμβασιούχοι υγειονομικοί όλων των ειδικοτήτων και όλων των μορφών απασχόλησης, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τα ψέματα τελείωσαν, οι όποιες παρατάσεις δόθηκαν  σε 2 μήνες τελειώνουν και εκατοντάδες συμβασιούχοι των δυο νοσοκομείων αντιμετωπίζουμε πλέον ορατά τον κίνδυνο της απόλυσης.  

Συνάδελφοι, την εύλογη αγωνία και ανησυχία μας, δεν πρέπει να την αφήσουμε να σκορπίζει στους διαδρόμους των τμημάτων και των κλινικών, σε εικασίες και πληροφορίες για ανανέωση των συμβάσεων, “πως  δεν μπορούν να αφήσουν έτσι τα νοσοκομεία”, “κάτι θα κάνουν” και άλλα τέτοια χωρίς όμως να υπάρχει τίποτα επίσημα, κάτι συγκεκριμένο. 

Το μόνο σίγουρο και πραγματικό είναι ανάκληση αδειών από την 1η Σεπτέμβρη την ίδια ώρα που μας οφείλονται ρεπό και άδειες. 

Το μόνο σίγουρο και πραγματικό είναι πως δεν ανακοινώθηκε καμία πρόσληψη όταν μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το πραγματικό σύνολο των κενών οργανικών θέσεων προσεγγίζει τις 700.  

Το μόνο σίγουρο και πραγματικό είναι πως συνάδελφοι μας που δεν έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού απειλούνται με αναστολή της εργασίας.  

Το μόνο σίγουρο και πραγματικό είναι η ενίσχυση των ιδιωτών στα νοσοκομεία αφού από 1η Σεπτέμβρη  αναλαμβάνει εργολάβος την καθαριότητα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για όσους εργαζόμενους στην καθαριότητα βγουν σε αναστολή εργασίας    

Το μόνο σίγουρο και πραγματικό είναι πως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων τέλος Οκτώβρη  λήγουν οι συμβάσεις 116 επικουρικών σε νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό και τέλος Νοέμβρη 227 συμβάσεις με συμβάσεις ΣΟΧ σε καθαριότητα, εστίαση, φύλαξη. Τον Φλεβάρη του 2022 ακολουθούν 29 συμβασιούχοι από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.   

Συνάδελφοι συμβασιούχοι η ελπίδα μας βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα μας, στην ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών απέναντι στο κράτος και στην κυβέρνηση που αφήνει  έκθετο το λαό στην πανδημία χωρίς να λάβει κανένα μέτρο στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.  

Απαιτείται να βάλουμε στην άκρη τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τις φήμες και τις διαδόσεις που δεν έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Τώρα είναι ώρα για δράση όχι για αναμονή. Ο χρόνος κυλάει, δεν δικαιούμαστε να μένουμε αδρανείς. Μόνο εμείς μαζί με το λαό που περνά τα πάνδεινα για να βρει την υγειά του μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην σταθερή δουλειά, τη δυνατότητα ο λαός να απολαμβάνει δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας με μόνιμο προσωπικό.     

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:  

Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους 

Να ανακληθεί η απόφαση για επαναφορά ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου

Να μην τεθεί σε αναστολή κανένας υγειονομικός 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]