Τουρισμός: Ημέρες… 2019 θυμίζει ο φετινός Αύγουστος – Σε ποιο νησί οι αφίξεις τον ξεπερνούν

 


Ημέρες του 2019 θυμίζει ο φετινός Αύγουστος σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς.  Οι ταξιδιώτες φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στις αντιξοότητες και τα εμπόδια και να επιλέγουν την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές.

Οπως γράφει ο Θανάσης Παπαδής στο newsit.gr ,τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για τον Αύγουστο, είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά. Κόντρα στα εμπόδια που έχουν προκύψει, πρώρα η έξαρση των κρουσμάτων και μετά η πύρινη λαίλαπα, οι αφίξεις για το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου κινούνται κοντά στο 80% για πολλούς δημοφιλείς προορισμούς.


Την παράσταση βέβαια κλέβει η Σαντορίνη, που είναι οριακά πάνω από το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Τελικά πιάνεται ο στόχος

Η τάση αυτή αν διατηρηθεί για το επόμενο χρονικό διάστημα και ειδικά για το υπόλοιπο του Αυγούστου είναι πολύ πιθανό να φέρει ακόμη πιο κοντά την επίτευξη του στόχου, που είχαν θέσει κυβέρνηση και παράγοντες του τουρισμού στη αρχή της περιόδου. Ένας στόχος που ήταν να έρθουν έσοδα που θα ήταν στο 50% αυτών της προ πανδημίας χρονιάς.


Να σημειωθεί ότι τα έσοδα στο σύνολο του 2019, ήταν 18,2 δις, κάτι που σημαίνει ότι αν εφέτος πιαστεί ο αρχικός στόχος, που στην πορεία φάνηκε υπέρ αισιόδοξος και μάλλον ανεδαφικός, τα έσοδα θα προσεγγίσουν ή και θα υπερβούν τα 9 δις.

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]