Συμβασιούχοι COVID – Νέα Κοινωφελής: Τι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ


 Για τα δύο σημαντικά ζητήματα ανθρωπίνου δυναμικού, που “καίνε” τους Δήμους αυτή την περίοδο, ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τους Συναδέλφους του, κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, όσον αφορά το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, κατέστησε απολύτως σαφές πως το 2021 έχει πια χαθεί («το καλοκαίρι το έχουμε χάσει», «να τους έχουμε τη νέα χρονιά»). Θα ανοίξει μεν άμεσα τώρα η πλατφόρμα για να υποβάλουν οι Δήμοι ποιες θέσεις θέλουν, αλλά από εκεί και μετά θα μπει ένα ενδιάμεσο στάδιο στην όλη διαδικασία.

Για τους συμβασιούχους COVID, η ενημέρωση υπήρξε τελικά ασαφής, καθώς έκανε μεν λόγο για σχετική συζήτηση με τον Υπουργό, χωρίς όμως να προσδιορίσει ρητώς εάν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα ή/και δέσμευση εκ μέρους του Υπουργού.

Δεδομένης της σπουδαιότητας των δύο θεμάτων για δεκάδες χιλιάδες ενδιαφερομένους, ο AIRETOS.GR κατέγραψε επί λέξει τι ακριβώς ανακοίνωσε χθες ο Δ. Παπαστεργίου:

 

« Για την Κοινωφελή Εργασία:

Τράβηξε πάρα πολύ το θέμα.

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα, αυτή την πληροφόρηση έχω, ή αύριο ή την Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα για να δηλώσουμε τις θέσεις της νέας Κοινωφελούς εργασίας. 

Τι θα πρέπει να προσέξουμε την ώρα αυτή; Να δηλώσουμε θέσεις οι οποίες μπορούν να βρεθούν. 

Γιατί το λέω αυτό; Γιατί στην προηγούμενη Κοινωφελή Εργασία οι θέσεις ήταν 35.000, αν θυμάμαι καλά, αλλά καλύφθηκαν μόλις 27.000, γιατί οι άλλες 8.000 θέσεις δεν βρέθηκαν από τα Μητρώα του ΟΑΕΔ και έτσι δεν πληρώθηκαν. 

Τι συμφωνήσαμε; Να υπάρξει ένα ενδιάμεσο στάδιο. Δηλαδή να μπούμε και να δηλώσουμε θέσεις. Πριν βγει ο Διαγωνισμός, και με δεδομένο ότι κακά τα ψέματα ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ σε σχέση με την Κοινωφελή -όπως ακριβώς το λέγατε και εσείς, φόβος και δικός μου ήτανε- αλλά τουλάχιστον να γίνει ένα ενδιάμεσο στάδιο όπου ο ΟΑΕΔ πριν βγάλει το o.k. για θέσεις, θα κοιτάξει και θα δει αν ας πούμε ο Δήμος X έχει ζητήσει 5 χειριστές καλαθοφόρου και δεν υπάρχουν στις λίστες του ΟΑΕΔ, για να μην χάσουμε τις θέσεις, θα έρθει πάλι το Υπουργείο και θα μας πει, κοίταξε Δήμε Χ, Δήμε Ψ, αυτές οι θέσεις που θέλεις δεν υπάρχουν, άλλαξέ τες σε ειδικότητες που υπάρχουν έτσι ώστε να μην χάσετε θέσεις. 

Προφανώς αυτή η διαδικασία να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, νομίζω πως συνομολογούμε ότι την ώρα αυτή το να πάρουμε ανθρώπους τον Οκτώβρη, αρχές Οκτώβρη, μάλλον δεν μας είναι πολύ βοηθητικό. 

Πρέπει ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ τις ανάγκες που υπάρχουν και ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΙΣΩ την Κοινωφελή έτσι ώστε ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, από την ΑΝΟΙΞΗ και μετά πιθανώς ή και νωρίτερα, όταν αρχίσουν να υπάρχουν αυτές οι ανάγκες. 

Βέβαια για όποιον Δήμο θέλει, θεωρώ πως θα μπορεί και νωρίτερα να πάρει προσωπικό, αυτό είναι κάτι το οποίο θα το εκτιμήσει ο κάθε Δήμος. Αλλά νομίζω πως πλέον δεν υπάρχει – κι αν κάνω λάθος με διορθώνετε ή λέτε την άποψή σας – ανάγκη να επισπεύσουμε, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ μέχρι και τον Αύγουστο να πάρουμε προσωπικό, οπότε πρέπει να δούμε πως θα καλύψουμε θέσεις.

 

Και πάμε λίγο σε θέσεις.

Μιλήσαμε και με τον Υπουργό Εσωτερικών για την ανάγκη ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ή δυνατότητας ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ COVID. 

Για ποιο λόγο; Η 4η πανδημία είναι εδώ και σύμφωνα και με τα ιατρικά δεδομένα, άκουγα τον κ.Σύψα ο οποίος ήταν πολύ αναλυτικός, την ώρα αυτή είναι μια τόσο μεταδοτική νόσος, που μάλλον όλοι όσοι δεν έχουν νοσήσει και δεν προσέχουν θα κολλήσουν. 

Τι θα κάνουμε λοιπόν με τις Υπηρεσίες μας σε έναν τόσο μεταδοτικό ιό; Δεν θα κλείσουν Υπηρεσίες εάν δούμε κρούσματα στις Υπηρεσίες αυτές; Νομίζω πως είναι επιτακτική η ανάγκη ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ COVID. 

Δόθηκε μεν η δυνατότητα να φθάσουμε μέχρι και 8μηνο τις υφιστάμενες    συμβάσεις. Πολλοί Δήμοι δεν έχουν καν συμβάσεις covid την ώρα αυτή. 

Θα πρέπει ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ. 

ΦΟΒΑΜΑΙ ότι θα έρθει η ώρα το Σεπτέμβριο όπου θα μείνουν οι Υπηρεσίες από προσωπικό ή γιατί θα είναι σε καραντίνα οι Υπηρεσίες ή γιατί θα έχει νοσήσει προσωπικό με covid. »

airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]