ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

CoViD-19: Επιστολή του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών προειδοποιεί για υγειονομικό κίνδυνο στην Ελλάδα


 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera, η μονάδα κρίσης του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών έστειλε σήμερα μια προειδοποιητική επιστολή σε ταξιδιωτικό γραφείο σχετικά με τον υγειονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Ελλάδα.


Η Ιταλική εφημερίδα ξεκινά με την πρόταση της επιστολής που λέει “προσοχή στα ταξίδια σπουδών για παιδιά, στην Ελλάδα υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος”. Η ταξιδιωτική εταιρεία που έλαβε την επιστολή διοργάνωσε ένα ταξίδι για 400 νέους με προορισμό την Αθήνα και την Κέρκυρα, με προγραμματισμένη αναχώρηση στις 23 Ιουλίου.


Η επιστολή επίσης αναφέρει τα εξής: “Ενημερωθήκαμε από την Πρεσβεία μας στην Αθήνα για ένα επικείμενο ταξίδι, που οργανώθηκε από την εταιρεία σας, για μια ομάδα 400 νέων ιταλικής ιθαγένειας, με αναχώρηση στις 23 Ιουλίου από την Ανκόνα, με προορισμό την Κέρκυρα. Ξεκινώντας από τις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουλίου, όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, υπήρξαν περιπτώσεις συμπατριωτών που παρουσίασαν θετικό αποτέλεσμα στο τεστ CoViD-19 σε όλο τον κόσμο, με επακόλουθη απομόνωση, σε τοπικές δομές, τόσο των θετικών κρουσμάτων όσο και των επαφών τους, με βάση τις διατάξεις των τοπικών κανονισμών”.


Η επιστολή συνεχίζει: “Αυτό το φαινόμενο επηρεάζει, ιδίως, τους νέους που, μετακινούμενοι μαζί με μεγάλο αριθμό ατόμων, είναι αναπόφευκτα πιο εκτεθειμένοι στον υγειονομικό κίνδυνο που προκύπτει από τη συνύπαρξη, που αποτελεί προϋπόθεση για αυτούς τους τύπους ταξιδιών. Μέχρι σήμερα, σε πολλά ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας, η παρουσία ξένων ταξιδιωτών που βγήκαν θετικοί στο CoViD-19 είναι σημαντική και προκαλεί επιβράδυνση και δυσκολίες για τις τοπικές υγειονομικές αρχές στην εύρεση κατάλληλων καταλυμάτων στα ξενοδοχεία CoViD”.


Το Ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει επίσης πως “με βάση τις πληροφορίες που μας έδωσε η Πρεσβεία μας στην Αθήνα, και σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, όπου αποδεικνύεται αδύνατο, λόγω της προσωρινής μη διαθεσιμότητας δομών, η μεταφορά του ενδιαφερόμενου σε ένα ξενοδοχείο CoViD, τα έξοδα διαμονής στην Ελλάδα για την περίοδο απομόνωσης θα επιβαρύνουν τον ταξιδιώτη, καθώς και τα έξοδα του τεστ στο οποίο ο ίδιος θα υποβληθεί στο τέλος της καραντίνας. Σε αυτό το σενάριο, τα περιθώρια παρέμβασης του Διπλωματικού Δικτύου είναι ελάχιστα.” 


Σε αυτό το σημείο, η επιστολή κλείνει τονίζοντας ότι «είναι απαραίτητο όλοι οι ταξιδιώτες να έχουν ένα κατάλληλο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που να καλύπτει τους κινδύνους που σχετίζονται με το CoViD-19. Εάν θεωρείτε απαραίτητο να κάνετε αυτό το ταξίδι, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι αναγκαίο, ως διοργανωτής, να γνωρίζετε πλήρως ότι θα πρέπει επίσης να ενημερώνετε τις οικογένειες των παιδιών, πριν από την αναχώρηση, για τον κίνδυνο της υγείας τους και τις πιθανές πρόσθετες δαπάνες (συμπεριλαμβανομένων των ψυχολογικών και των συναισθηματικών) που συνδέονται με αυτόν τον τύπο εκτοπισμού”.

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]