Πώς να προστατευτείς από τα κουνούπια το καλοκαίρι

 


Κι ενώ υποδέχεσαι το καλοκαίρι και όλα αυτά που το συνοδεύουν με χαρά, υπάρχει ένα πράγμα που είναι ανυπόφορο και είναι τα κουνούπια!

Δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, δεν σε αφήνουν να απολαύσεις την βραδινή σου έξοδο και όχι μόνο. Πηγαίνεις διακοπές -κι ενώ έχεις προμηθευτεί όλα τα απωθητικά σπρέι που υπάρχουν, εξακολουθείς να μην μπορείς να προστατευτείς.

Τι είναι αυτό που έχεις και έλκει τα κουνούπια;

Κι όμως τα κουνούπια σε επιλέγουν και δεν έρχονται σε σένα τυχαία!

Πώς σε επιλέγουν;

Με βάση την ομάδα αίματός σου! Αν λοιπόν, ανήκεις στην Ομάδα Αίματος 0 και στην Ομάδα αίματος Α είσαι ο εκλεκτός τους!

Με βάση την αναπνοή! Τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν εκείνους που εκπνέουν μεγαλύτερη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Μυρωδιές όπως το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, η αμμωνία και άλλα συστατικά του σώματος που εκκρίνονται κατά την άθληση είναι ελκυστικές στα κουνούπια. Η ποσότητα που εκκρίνει κάθε οργανισμός συνδέεται με γενετικούς λόγους – όσο μεγαλύτερη ποσότητα εκκρίνεται τόσο πιο αντιληπτός γίνεσαι από τα ενοχλητικά αυτά έντομα.

Έχεις παρατηρήσει τα περίεργα σημεία που επιλέγουν; Όπως οι αστράγαλοι, τα δαχτυλάκια των ποδιών και οι αγκώνες; Ούτε αυτό φαίνεται να είναι τυχαίο τελικά! Τα κουνούπια προτιμούν κάποια συγκεκριμένα βακτήρια του δέρματος, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση σε κάποια σημεία του σώματός μας.

Τέλος, τα έλκεις όταν φοράς μαύρα, σκούρο μπλε και κόκκινα ρούχα. Γι’ αυτό προτίμησε φωτεινά παλ χρώματα για να τα απωθήσεις.


Πώς θα τα διώξεις από την αυλή σου;

Κάθε απόγευμα που αποφασίζεις να ποτίσεις τα φυτά στην αυλή ή το μπαλκόνι σου, τότε ξεκινά η επίθεση! Ο λόγος είναι κυρίως τα λιμνάζοντα νερά. Πώς δεν θα έρθουν κουνούπια; Διάλεξε να φυτέψεις κάποια από τα παρακάτω φυτά:

Δενδρολίβανο: φτιάξε μια γωνιά με δενδρολίβανο και θα είναι το μόνο σημείο που δεν θα υπάρχουν κουνούπια.

Λεβάντα: είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό βότανο, στο οποίο τα κουνούπια αντιστέκονται σθεναρά.

Bασιλικός: αγαπημένο φυτό και με πολλαπλή χρησιμότητα! Ήξερες ότι μια ακόμα χρήση του είναι να διώχνει τα κουνούπια;


Εναλλακτικοί τρόποι για να τα κρατήσεις μακριά σου

Sticks: Αυτό που πραγματικά απεχθάνονται τα κουνούπια είναι οι έντονες μυρωδιές και κυρίως, ο αρωματικός καπνός. Στην αγορά σίγουρα θα έχεις δει όλα αυτά τα sticks που περιέχουν ποικιλία συστατικών, όπως σιτρονέλλα, ευκάλυπτο ή  γαρύφαλλο. Ψάξε για τέτοια sticks με έντονες μυρωδιές από φυσικά προϊόντα.

Χρησιμοποίησε λιγότερα προϊόντα ομορφιάς στις βραδινές σου εξόδους, γιατί ενώ απωθούνται από τις έντονες μυρωδιές, τα αρώματα και οι λοσιόν, τους αρέσουν στον ίδιο βαθμό που αρέσουν και σε εμάς!

Μπορείς να τρως σκόρδο; Το σκόρδο μπορεί να μην σε βοηθήσει στις διαπροσωπικές σου σχέσεις αλλά θα σε προστατέψει με βεβαιότητα από τα κουνούπια.

Απόφυγε να τρως τους καλοκαιρινούς μήνες μπανάνες. Η μυρωδιά που εκκρίνει το σώμα σου όταν μεταβολίζεις αυτό το φρούτο φέρνει πάνω σου πολλά κουνούπια, γιατί τα κουνούπια αγαπούν τις μπανάνες.

Ψάχνεις κατοικίδιο; Σου έχουμε τη λύση! Τα κουνούπια σιχαίνονται τα γουρούνια. Όπως φαίνεται η μυρωδιά των γουρουνιών δεν απωθεί μόνο εμάς αλλά και τους επιλεκτικούς μας φίλους!

Στην αγορά θα βρεις πληθώρα απωθητικών και όλα χρησιμεύουν σε κάποιο βαθμό. Σου προτείνουμε όταν διαλέξεις το απωθητικό κουνουπιών να κοιτάξεις να περιέχει στα συστατικά του βανίλια- ή φτιάξε μόνος/η σου ένα απωθητικό χρησιμοποιώντας μόνο βανίλια και νερό!

doctoranytime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]