Ό. Οικονόμου στο Πρώτο: Όσοι πιστεύουν ότι θα αρρωστήσουν ελαφριά δεν έχουν καταλάβει τι προβλήματα αφήνει ο κορωνοϊός μακροπρόθεσμα

 

Daily Montanan
«Αναμενόμενα τα χθεσινά νούμερα, ωστόσο όλοι αυτοί που μας χειροκροτούν, τους ιατρούς, νοσηλευτές, δεν σκέπτονται ότι αν δεν προσέξουν, θα τους επιβαρύνουν, θα ανασταλούν οι άδειές τους, δεν θα μπορέσουν να φύγουν να ξεκουραστούν για μπορέσουν να υποστηρίξουν αυτούς που αύριο θα χρειαστούν νοσηλεία»,  σχολίασε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, η Διευθύντρια στο φαρμακευτικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς και πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης σπάνιων παθήσεων, Όλγα Οικονόμου.


«Πιστεύαμε ότι το καλοκαίρι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα, και ειδικά όταν είδαμε ότι κλινικές που είχαμε μετατρέψει σε κλινικές covid, χειρουργικές, ορθοπεδικές, παθολογικές, επανέρχονταν στον αρχικό τους ρόλο και τώρα βλέπουμε ότι θα αρχίσουμε πάλι από την αρχή αυτό που κάναμε τον χειμώνα και μέσα στο καλοκαίρι. Κάπου το φοβόμασταν, όταν είδαμε ότι είχαμε χαλαρώσει όλοι», προσέθεσε η κ. Οικονόμου.


Στο νοσοκομείο Γεννηματάς αυξάνονται τα κρούσματα, σύμφωνα με την κ. Οικονόμου, ωστόσο οι ΜΕΘ ακόμα είναι σε καλή κατάσταση. «Εκείνο που μας στενοχωρεί είναι ότι πρόκειται για νέα άτομα, ανεμβολίαστα που ενώ η πολιτεία τους έχει δώσει την δυνατότητα να εμβολιαστούν, δεν επιτρέπεται να βλέπεις να μπαίνουν στα νοσοκομεία, με πνευμονίες και με τον κίνδυνο να διασωληνωθούν και να μπουν στις ΜΕΘ».

Η κ. Οικονόμου προσθέτει πώς ναι μεν υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες για την αντιμετώπιση της νόσου αλλά δεν έχουν συνειδητοποιήσει όλοι τι σημαίνει κορωνοϊός. «Όλοι όσοι θεωρούν ότι ακόμα και αν νοσήσουν, θα το περάσουν ελαφριά, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο  κορωνοϊός αφήνει προβλήματα που μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει θέματα».


Επιπλέον έκανε λόγο για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις, ανοσοκατεσταλμένους, καρκινοπαθείς και άλλους με ρευματοπάθειες οι οποίοι χρειάζεται να κάνουν θεραπείες και πηγαίνουν με φόβο στα νοσοκομεία, καθώς είναι ευάλωτοι στον   κορωνοϊό και θα αρρωστήσουν πολύ βαρύτερα χωρίς να φταίνε σε κάτι.


Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητη η υποχρεωτικότητα, «ειδικά σε εμάς τους υγειονομικούς, όσους εμπλέκονται με το κοινό, αλλά και στην σίτιση και στο κομμωτήριο ακόμα, πρέπει να εμβολιαστούν».

ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]