ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ψηφίζεται σήμερα η Τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζομένων

 


Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται και ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί Ελεγκτικού  Συνεδρίου, στο οποίο κατετέθη χθες η Τροπολογία «Υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης. Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού. Προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου. ».

 

Πρόκειται για μια από τις πλέον πολυσυζητημένες Τροπολογίες, γύρω από την οποία έχει προκληθεί ένα θολό τοπίο, αλλά και απορίες Υπαλλήλων, όχι τόσο λόγω του περιεχομένου της, όσο εξαιτίας του κατακλυσμού αντιφατικών και αλληλοαναιρούμενων επίσημων δηλώσεων και διαρροών, που είχαν προηγηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Η άγνοια, η φλυαρία, έως και ακατάσχετη μπουρδολογία, που κατέκλυσε τη δημόσια σφαίρα αυτό το διάστημα, από αρμόδια και μη χείλη, αλλά και από δήθεν “ενημερωτικούς” τίτλους, δυστυχώς (για ακόμα μία φορά στη θητεία της νυν Κυβέρνησης) “έπιασε ταβάνι”, επιτείνοντας τη σύγχυση και αποπροσανατολίζοντας πλήρως από την ουσία.

 

Περιττό να αναφερθεί ότι δια της οδού της Τροπολογίας, παρακάμπτεται η ακρόαση Φορέων ενώπιον της Βουλής και έτσι αφαιρείται η δυνατότητα να ακουστούν οι θέσεις ή/και χρήσιμες βελτιωτικές επισημάνσεις επί των άρθρων, από τους εκπροσώπους των Φορέων. 

Η αφ’ υψηλού υποβάθμιση της νομοθετικής εξουσίας, αποτελεί άλλωστε φαινόμενο σύνηθες πλέον, που θα μπορούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση να έχει άνετα αποφευχθεί, εάν η Κυβέρνηση απλώς στρωνόταν λιγάκι στη δουλειά και ασχολείτο εγκαίρως με τις διατάξεις, αντί να περιφέρονται εκτοξεύοντας απειλές και αερολογίες.

 

Επί της ουσίας, επισημαίνεται ότι στο τελικώς κατατεθέν άρθρο περιλαμβάνονται ρητώς και αυτοδιοικητικές δομές, όπως με κάθε λεπτομέρεια μπορείτε να δείτε κατωτέρω.

 





 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]