ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Όταν το νερό γίνεται εμπόρευμα...η πόλη των Ιωαννίνων θα διψάει και οι εργαζόμενοι θα διώκονται

                 


                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ…, Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΑ ΔΙΨΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Μια νέα σελίδα στον αυταρχικό του κατήφορο, γράφει ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας (ΑΔΗ-ΔΜ) Βασίλης Μιχελάκης. Σε αγαστή συνεργασία με την αν. προϊσταμένη Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, συνεχίζουν, την προσπάθεια «διευκόλυνσης» τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η πόλη των Ιωαννίνων, αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσπάθεια φίμωσης των συναδέλφων της Δ/νσης Υδάτων, που εδώ και καιρό, αγωνίζονται ενωμένοι ενάντια στις μεθοδεύσεις τους. Τέτοιου είδους μεθόδευση, είναι και η τροποποίηση του διαχειριστικού μέτρου Μ05Σ0803 ΣΔΛΑΠ Ηπείρου που νομιμοποίησε την πρόσφατη σκανδαλώδη παραχώρηση σε εταιρεία εμφιάλωσης της περιοχής, δικαιωμάτων άντλησης νερού από το προστατευόμενο για την ύδρευση του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων Υπόγειο Υδατικό Υποσύστημα Μιτσικελίου (1η Αναθεώρηση ΣΔΛΑΠ Ηπείρου, ΦΕΚ 4664/Β/2017).

Και αυτή τη φορά, η προσφιλής τους μέθοδος, είναι να βαφτίζουν τη μετάθεση , της συναδέλφου αν. Προϊσταμένης του Τμήματος Παρακολούθησης & Προστασίας Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου, σε  «μετακίνηση», η οποία υπαγορεύτηκε από την αν. προϊσταμένη Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου και εκτελέστηκε από τον συντονιστή ΑΔΗ-ΔΜ, με την έκδοση της σχετικής απόφασης. 

Η συγκεκριμένη μετάθεση γίνεται, από μια υπηρεσία εξαιρετικά υποστελεχωμένη με διευρυμένες αρμοδιότητες, σε μια άλλη που δεν έχει σήμερα τις ίδιες ανάγκες, επιβεβαιώνοντας την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης, της πολύ σοβαρής υπόθεσης, που έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή και η κυβέρνηση και ο υπουργός εσωτερικών σιωπούν, κάνοντας ουσιαστικά πλάτες στον συντονιστή για τις πολιτικές που εφαρμόζει. Αποδεικνύεται ότι η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων των βιομηχανιών εμφιάλωσης είναι η…. «κινητήριος δύναμη»  του Κράτους, καθώς είναι ικανή, ακόμα και να αλλάξει νομοθετήματα που έχουν την έγκριση συλλογικών οργάνων, να μεταθέσει υπαλλήλους και φυσικά να διακινδυνεύσει να αφήσει, 100.000 Γιαννιώτες χωρίς νερό. 

Βρισκόμαστε  “στο ίδιο έργο θεατές”, καθώς τα ίδια έπραξαν και πριν 4-5 χρόνια όταν με 3 μεταθέσεις - ”μετακινήσεις”  και διάφορες αυταρχικές - εκφοβιστικές κινήσεις, «αναδιάρθρωσαν» την Δ/νση Υδάτων, στρώνοντας το έδαφος για την «εύρυθμη λειτουργία» της, όπως εκείνοι την αντιλαμβάνονται.  Ευτυχώς για το λαό των Ιωαννίνων, οι εργαζόμενοι τιμώντας το ρόλο και τις σπουδές τους, κατανοούν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και δεν εκφοβίζονται. 

Και αυτή η μετακίνηση, όπως και άλλες πρόσφατες, έρχονται να προστεθούν στο «βαρύ» έργο και βιογραφικό  του συντονιστή ΑΔΗ-ΔΜ αλλά και των προθύμων συνεργατών του, στην προσπάθειά του, να υλοποιήσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ , δηλαδή να εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Αποκεντρωμένης, να κρατήσουν ανοικτό το “μαγαζάκι διευκολύνσεων” στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που νέμονται την περιοχή και τους πόρους της.   Αυτά είναι τα εργαλεία τους, προκείμενου να κρατήσουν πειθήνιους και σιωπηλούς τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στις ορέξεις τους. 

Υιοθετούμε πλήρως την ανακοίνωση - ψήφισμα των συναδέλφων που αγωνίζονται στη Δ/νση Υδάτων Ηπείρου και αντιστέκονται απέναντι στην αυθαιρεσία , τον αυταρχισμό, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και συντονιστή, όλο το προηγούμενο διάστημα. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:

Την αυθαίρετη, αυταρχική και τιμωρητική  μετάθεση - "μετακίνηση" της συναδέλφου αν. Προϊσταμένης του Τμήματος Παρακολούθησης & Προστασίας Υδατικών Πόρων της Δ/νσης Υδάτων Ηπείρου. 

Τονίζουμε ότι η δίωξη της συναδέλφου συμπίπτει χρονικά και έρχεται ως αντίποινα στον αγώνα που γίνεται από τους συναδέλφους, ενάντια στις μεθοδεύσεις των διοικούντων της ΑΔΗ-ΔΜ για τη χειραγώγηση – τροποποίηση του διαχειριστικού μέτρου Μ05Σ0803 ΣΔΛΑΠ Ηπείρου. 

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΜΕ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΑΘΟ ΣΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.


ΔΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]