ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Στις ελληνικές καλένδες» παραπέμπεται η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και η κατασκευή του βορείου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Γιάννενα – Κακαβιά.


 Στις «στις ελληνικές καλένδες» παραπέμπεται η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και η κατασκευή του βορείου τμήματος του  αυτοκινητόδρομου Γιάννενα – Κακαβιά.

Ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Η κυβέρνηση τον Περιφερειάρχη ή ο Περιφερειάρχης τους Ηπειρώτες;

Προστέθηκαν δανειοθάλαμοι (Λατομεία αδρανών υλικών) στη μελέτη της Περιφέρειας και «Ξεπαγώνουν» οι ελπίδες κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, αφού σε συνέντευξή του ο κος Καχριμάνης εμφανίστηκε αισιόδοξος πως βρισκόμαστε πριν από μια τελευταία ώθηση… για να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορεί να είναι ευρωπαϊκοί πόροι! Φρούδες ελπίδες την ώρα που η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού δηλώνει την αδυναμία χρηματοδότησης του έργου από το νέο ΕΣΠΑ (χθεσινή συνάντηση Καλογιάννη Στ./ Καραμανλή Κ.).

Το έχουμε ξαναπεί και θα το επαναλαμβάνουμε. Η ευθύνη για τη ματαίωση κατασκευής του τμήματος Γιάννενα – Κακαβιά και της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού (Δυτικός Άξονας) θα βαραίνει εσαεί τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και πρώην νομάρχη Ιωαννίνων. Ολιγώρησε ως νομάρχης επί εποχής υπερυπουργού Γ.Σουφλιά (2005-2009), όταν υπήρχε δυνατότητα άνετης χρηματοδότησης. 15 χρόνια μετά, επεδίωξε την μεταβίβαση της αρμοδιότητας ωρίμανσης επέκτασης της Ιόνιας οδού μέχρι την Κακαβιά, από το Υπουργείο στην Περιφέρεια (Ιούλιος 2020) και πήρε την ευθύνη ως μη όφειλε για να αποτύχει στη συνέχεια να εντάξει το έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης, την ώρα που χρηματοδοτούνται ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, ο Ε65 βορειότερα και η ζεύξη της Σαλαμίνας, αλλά όχι η σύνδεση της Ελλάδας με την γείτονα Αλβανία.

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα επιτεύγματα ήρθε η ανακοίνωση του Υπουργείου για παράταση στην ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου Καμπή - Πρέβεζα μέσω της Ιόνιας Οδού. Δηλαδή δε θα προχωρήσει ούτε η παράκαμψη της Φιλιππιάδας μέχρι τη Γέφυρα Καλογήρου! Κατά τη συνήθη τακτική του ο Περιφερειάρχης στοχοποιεί τον πρώην Υπουργό Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη ότι δεν ολοκλήρωσε μελετητικά τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό και πως δεν ασχολήθηκε με το δρόμο Γιάννενα – Κακαβιά, αλλά ξεχνάει πως η Νέα Δημοκρατία έκλεισε δυο χρόνια στην κυβέρνηση και τα έργα δεν  είναι στις προτεραιότητες της! Όπως θέλει να ξεχνάει ποιοι συνέταξαν και υπέβαλαν το ΕΣΠΑ 2014-2020  και το ΠΕΠ Ηπείρου (κυβέρνηση Σαμαρά και Περιφέρεια Ηπείρου) και δεν συμπεριέλαβαν τότε το συγκεκριμένο έργο. Επίσης, αποκρύπτει ότι ο ανασχεδιασμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος, η τροποποίηση του καταλόγου των έργων και η ανακατανομή των δεσμευμένων πόρων γίνεται μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης, για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της δικής του διοίκησης.

Το "Κοινό των Ηπειρωτών" έχει ξεκάθαρη θέση για τις οδικές υποδομές και τους οδικούς άξονες, την οποία έχει διατυπώσει επανειλημμένα. Υπάρχει ανάγκη συντονισμού και διεκδίκησης για την ολοκλήρωση σημαντικών  έργων ώστε να ελπίζει η Ήπειρος σε ανάκαμψη και σύγκλιση με τις προηγμένες περιφέρειες. Να μη δεχθούμε υποβιβασμό της ποιότητας και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του α/δ Γιάννενα – Κακαβιά, να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή της παράκαμψης Φιλιππιάδας και η ωρίμανση της μελέτης σύνδεσης με την Πρέβεζα. Επίσης, να επισπευσθεί η δρομολόγηση των έργων της παράκτιας ζώνης της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, η σύνδεση της παραλιακής με την Εγνατία, η παράκαμψη Ηγουμενίτσας και να μελετηθεί ενδοπεριφερειακά η διασύνδεση και η αναβάθμιση του επικίνδυνου εθνικού οδικού δικτύου. Ήταν στρατηγικό σφάλμα η επιλογή της Περιφέρειας να αναλάβει την ωρίμανση του έργου της ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού, πράγμα που θα δικαιολογούνταν στην περίπτωση σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιονία και ακολούθως επέδειξε αδυναμία και ανικανότητα παρέμβασης ώστε να ενταχθούν τα έργα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όλα τα υπόλοιπα έχουν υποθεί και κρίνονται. Το αποτέλεσμα μετράει και δυστυχώς είναι αρνητικό για την Ήπειρο._

ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]