Δαφνωτή Άρτας : Στο έλεος αδιαφορίας και γραφειοκρατίας εν μέσω φυσικής καταστροφής....[βίντεο]


Ήταν αρχές Φεβρουαρίου όταν στο χωριό Δαφνωτή Άρτας   εξαιτίας των  έντονων  βροχοπτώσεων τμήμα του βουνού κατέληξε στον Άραχθο αλλάζοντας τη ροή του ποταμού .

Υπενθυμίζεται ότι το κατολισθητικό  αυτό φαινόμενο έφτασε σε απόσταση λίγων μέτρων από τον οικισμό με τους κατοίκους τότε να εμφανίζονται ανήσυχοι για την τύχη του χωριού.


Στην περιοχή είχε μεταβεί και το ΙΓΜΕ διαπιστώνοντας πως η κατολίσθηση ήταν σε εξέλιξη .


Σημειώνεται ότι ο  οικισμός μετά το εν λόγω φαινόμενο κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 23 Ιουλίου .


Και ενώ έχει περάσει τόσος καιρός από τότε και ο χρόνος  μετρά αντίστροφα   έως την 23η Ιουλίου που το χωριό θα βγει από το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης και μετά δεν θα είναι εφικτό να γίνει το οτιδήποτε .ο πρόεδρος του χωριού έχει μείνει εντελώς μόνος του παλεύοντας να βρει λύση  εισπράττοντας   όμως μόνο αδιαφορία από όλους τους επίσημους φορείς της Ηπείρου ....


Τί είπαν οι κάτοικοι στο epirus-tv-news


Όπως είπαν κάτοικοι του χωριού  μιλώντας στο epirus-tv-news όσο και αν έχει προσπαθήσει ο πρόεδρος της Τ.Κ  για την   κινητοποίηση των αρμοδίων ώστε να βρεθούν οι ανάλογες πιστώσεις για να υλοποιηθούν τα απαιτούμενα έργα για την προστασία του οικισμού και της παρόχθιας περιοχής μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση για το τί μέλλει γενέσθαι .


"Από τις βροχοπτώσεις του  περασμένου Φλεβάρη η ροή του ποταμού έχει αλλάξει και μπορεί αυτό να επηρεάσει και άλλους οικισμούς όπως το Άνω Γραικικό .Το κατολισθητικό φαινόμενο είναι πολύ κοντά στα σπίτια μας και ανησυχούμε.Παράλληλα    ο τόπος   πλέον μετά τις χειμωνιάτικες βροχοπτώσεις  έχει στεγνώσει και αυτό είναι ακόμα πιο επιβλαβές" εξήγησαν   κάτοικοι του χωριού στο epirus-tv-news.gr  .


H σκέψη πως δεν θα δοθεί λύση   τους τρομάζει  και  παράλληλα έχει δέσει τα χέρια του προέδρου του χωριού αφού μόνος του δεν μπορεί να   δώσει λύση.....


Οι κάτοικοι  λοιπόν  απευθύνουν έκκληση να ενδιαφερθεί επιτέλους έστω και τώρα κάποιος από τους αρμόδιους ώστε να δρομολογηθούν άμεσα  μελέτες  αλλά  και  να βρεθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την προστασία της συγκεκριμένης παρόχθιας περιοχής  , των χωριών του Αράχθου αλλά  και της ευρύτερης περιοχής στα Τζουμέρκα.....


Να θυμίζουμε παράλληλα πως η ΕΜΥ έχει προβλέψει για όλη την εβδομάδα   βροχοπτώσεις και στην Ήπειρο με τα φαινόμενα να αναμένεται να είναι πιο έντονα στις  ορεινές περιοχές ,γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους για την ήδη "πληγωμένη" από τα καιρικά φαινόμενα περιοχή ..."


Μετά  το   παραπάνω δημοσίευμα   του epirus-tv-news.gr στις 9 Ιουνίου ,επανερχόμαστε εκ νέου στο θέμα  έπειτα από   το βίντεο που λάβαμε από κατοίκους της περιοχής .

Σε αυτό αποτυπώνεται η καταστροφή που έχει υποστεί η περιοχή με τους κατοίκους να απευθύνουν για μία ακόμα φορά  έκκληση προς τους αρμόδιους ...

Όσο για το μήνυμα των κατοίκων ;

"Η περιοχή τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης έως 23 Ιουλίου 2021  και 5 μήνες μετά ενώ βαίνει η Κοινότητα στη λήξη της Κ.Ε.Κ εντός λίγων ημερών η αδιαφορία τοπικών ,δημοτικών ,περιφερειακών Αρχών ,υπουργείων και Φορέων είναι εμφανής χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον ,με τη θλίψη ,το άγχος των κατοίκων για τις ζωές ,το βιος ,τις περιουσίες τους αλλά και για ένα χωριό των Τζουμέρκων μοναδικής ομορφιάς και  εγκαταλελειμμένο   από το κράτος .

Είναι κρίμα να εγκαταλείπει το κράτος περιοχές σαν τη δική μας στο έλεος της γραφειοκρατίας εν μέσω φυσικής καταστροφής ενώ υπάρχουν Φορείς που ορίζουν ρητά την προστασία  της φυσικής ,της πολιτιστικής και πολιτισμικής  κληρονομιάς περιοχών όπως τα Τζουμέρκα "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]