ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα-Μέτωπο Δράσης :Κάλεσμα για προάσπιση του νερού ως δημόσιο αγαθό .....


 Κάλεσμα στους δημότες μας να προασπίσουμε το νερό του τόπου μας ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, καθώς και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, που αποκάλυψαν τα σχέδιά υπονόμευσής του.



Κάτι παραπάνω από πετυχημένη ήταν η εκδήλωση για την προάσπιση του νερού σαν δημόσιο αγαθό που διοργάνωσαν οι δύο δημοτικές παρατάξεις Α.Ρ.Π.Ι. και Μέτωπο Δράσης και η περιφερειακή παράταξη Α.Ρ.Π.Η την προηγούμενη εβδομάδα. Ο εισηγητής σ. Σμυρνιώτης, οι παρεμβάσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων αγωνιστών ανέδειξαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης μας και του λεκανοπεδίου. Το ακριβό νερό, η λειψυδρία σε πολλά χωριά της περιοχής μας και η υπερεκμετάλλευση των υδάτινων πόρων από τις δύο εταιρείες εμφιάλωσης, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής και η εργατική τάξη. Και το "τοπικό" κράτος σε αγαστή συνεργασία  με την κεντρική εξουσία και τις επιχειρήσεις εμφιάλωσης διαπράττουν έγκλημα  όταν απομυζούν  τον υδάτινο πλούτο της περιοχής εις βάρος της πλειοψηφίας, με την πολιτική στήριξης τους από όλα τα αστικά κόμματα.


Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η τιμωρητική και εκδικητική μετακίνηση της αν. προϊσταμένης του τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας Υδατικών Πόρων, σε θέση χωρίς αντικείμενο, γιατί μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του τμήματός της, αποκάλυψαν της μεθοδεύσεις του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Διεύθυνσης Υδάτων, ώστε παράνομα  με βάση το ισχύον σήμερα διαχειριστικό σχέδιο υδάτων (θα το τροποποιήσουν εκ των υστέρων ώστε να εξυπηρετήσει τις πολιτικές τους επιλογές;) να εκχωρήσουν το υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής στις δύο εταιρείες εμφιάλωσης. Στερώντας έτσι τους δημότες από το νερό, μετατρέποντάς το σε χρυσάφι στα χέρια των ιδιωτών, καταστρέφοντας την λίμνη και συνολικά το πολύπαθο περιβάλλον του Λεκανοπεδίου.


Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων της Διεύθυνσης Υδάτων, που χάλασαν το παιγνίδι της ιδιωτικοποίησης του νερού. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΙ και τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να καταγγείλουν την απόπειρα τρομοκράτησης των εργαζομένων στην Διεύθυνση Υδάτων και να προχωρήσουν σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πρέπει να δοθεί σθεναρή απάντηση στις προσπάθειες της εργοδοσίας να φιμώσει τον αγώνα τους για την υπεράσπιση του νερού, σαν κοινωνικό αγαθό.


Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να ξαναγίνει το νερό φτηνό για όλους τους εργαζόμενους, δωρεάν σε ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες ευάλωτες οικονομικά ομάδες. Να γίνει η ΔΕΥΑΙ πραγματικά κοινωνική υπηρεσία. Να σταματήσουν οι εταιρείες εμφιάλωσης να μας κλέβουν το νερό, να παρεμβαίνουν πολιτικά και οικονομικά στην ζωή της πόλης μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]