Ακριβότερο το θερινό σέρβις στα αυτοκίνητα

 


Ο οδικός τουρισμός έχει ένα επιπλέον κόστος μαζί με τα καύσιμα αλλά και τη χρήση του οδοστρώματος με την πληρωμή των διοδίων. Αλλαγή λαδιών, έλεγχος ελαστικών, συντήρηση στο air condition περιλαμβάνει το θερινό service του αυτοκινήτου.


Τα συνεργεία αυτοκινήτων στα οποία απευθύνονται οι οδηγοί για τα απαραίτητα service της θερινής περιόδου κάνουν χρυσές δουλειές.


Όπως επισημαίνουν οι μηχανικοί αυτοκινήτων, φέτος παρατηρείται μια επιπλέον δαπάνη εξαιτίας της αύξησης στις τιμές των  πρώτων υλών και των μεταφορικών στις εισαγωγές των ανταλλακτικών από τρίτες χώρες.


Οι αυξήσεις μπορεί να αγγίξουν και το 30% στα παράγωγα πετρελαίου και επηρεάζουν αλυσιδωτά τους επαγγελματίες στην εμπορία ανταλλακτικών, τα συνεργεία που τα προμηθεύονται και κατ’ επέκταση τους καταναλωτές.


Αρκετά συνεργεία προσπαθούν να απορροφήσουν τις συγκεκριμένες αυξήσεις σε κάθε περίπτωση όμως ένα ποσοστό θα επιβαρύνει τους καταναλωτές.


Αν και τα συνεργεία αυτή τη περίοδο κάνουν χρυσές δουλειές μετά το Lockdown, το μόνο σίγουρο είναι πως οι ιδιοκτήτες περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν ειδικά για όσους είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους. Αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών με κάθε κόστος.


Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων

πηγή ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]