ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εμβόλιο και 500€; Στη Γερμανία «άνοιξε» η συζήτηση


 Στην Ελλάδα το… κίνητρο για να εμβολιαστεί κάποιος νέος είναι 150 ευρώ, το λεγόμενο freedom pass. Στη Γερμανία η πρόταση είναι άλλη: εμβόλιο και 500€!

Η πρόταση να δίνεται κίνητρο… 500 ευρώ σε όσους κάνουν το εμβόλιο ανήκει σε οικονομολόγο που βλέπει αυτόν τον τρόπο ως τον μοναδικό για να πετύχει η Γερμανία το πολυπόθητο 85% στους εμβολιασμούς,όπως σημειώνει το newsit.gr 


Το τελευταίο 24ωρο, η Γερμανία κατέγραψε 646 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και πλέον, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ είναι 3.737.135. Οι θάνατοι 26 ασθενών με την Covid-19, τις τελευταίες 24 ώρες, αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 91.259 νεκρούς.


Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ εκτιμά ότι για αποφευχθεί το 4ο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο απαιτείται να εμβολιαστεί το 85% του πληθυσμού στη Γερμανία.


Για να επιτευχθεί αυτό, η οικονομολόγος Νόρα Στσεχ, καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στην Καρλσρούη προτείνει το κίνητρο» των… 500 ευρώ.

Κρίνει απαραίτητη, στη βάση συστηματικών μελετών, τη χορήγηση οικονομικών κινήτρων στον πληθυσμό για να επιτευχθεί γρήγορα αυτός ο φιλόδοξος στόχος του 85%.


«Ο εμβολιασμός συνδέεται με κόπο», δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό DLF, σύμφωνα με τη Deutsche Welle: «Αναλογιστείτε ότι χρειάζονται συνήθως δύο δόσεις και δεν αποκλείεται για ένα, δύο βράδια οι εμβολιασμένοι να μην είναι στα καλύτερά τους. Χρειάζεται συνεπώς ένα είδος αποζημίωσης. Το οικονομικό ινστιτούτο ifo αποτιμά την αξία του εμβολιασμού για την κοινωνία στα 1.500 ευρώ, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν ανταμείβονται. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει».

Ίδια μεταχείριση σε όλους

Η Γερμανίδα οικονομολόγος αναφέρθηκε ωστόσο και σε συγκεκριμένα ποσά: «Οι μελέτες μάς δείχνουν ότι ήδη από ένα ποσό 100 ευρώ πλησιάζουμε το στόχο του 80%. Για μεγάλο διάστημα θεωρούσα το ποσό αρκετό. Η μετάλλαξη Δέλτα όμως διασπείρεται τόσο γρήγορα που θα πρέπει να προσφερθούν στο κόσμο περισσότερα, δηλαδή ένα ποσό γύρω στα 500 ευρώ. Βάσει των μελετών μας μόνο έτσι θα αγγίξουμε ένα ποσοστό 90%».


Η καθηγήτρια Πολιτικής Οικονομίας πιστεύει ότι και όσοι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο θα πρέπει να λάβουν το δώρο των περίπου 500 ευρώ: «Δεν θέλουμε να δώσουμε άθελά μας κίνητρα σε όσους επιλέξουν να περιμένουν μήπως αυξηθούν τα ποσά. Θεωρώ ότι δεν θα πρέπει σε αυτή τη φάση να κοιτάξουμε τα χρήματα. Γνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν, θα υπάρξει και τρίτη δόση. Καλό θα ήταν ο κόσμος να είναι βέβαιος εξαρχής ότι όλοι τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης όποτε κι αν κάνουν το εμβόλιο».

πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]