Με 244 δρομείς από 17 περιοχές της χώρας και διεθνείς συμμετοχές από 6 διαφορετικές χώρες οι φετινές Παρακαλάμιες Διαδρομές !

 



Με τη συμμετοχή 244 δρομέων από 17 περιοχές της χώρας και διεθνείς συμμετοχές από 6 διαφορετικές χώρες πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές για 4η φορά, στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων. 


Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2017, τριπλασίασε φέτος τον αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές διεκδικώντας τη θέση της στον πυρήνα των σημαντικών αγώνων ορεινού δρόμου, όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και της χώρας. 


 Η εκδήλωση ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο Δημήτρης Τζεφαλής μετέδωσε τις γνώσεις του για το ορεινό τρέξιμο σε όσους αθλητές ήρθαν να τον γνωρίσουν από κοντά και να έχουν και μια πρώτη εικόνα του χώρου εκκίνησης, παραλαμβάνοντας παράλληλα και τα απαραίτητα για τη συμμετοχή τους, ΒΙΒ και microchip χρονομέτρησης. 

Ο Δημήτρης Τζεφαλής είναι δρομέας, προπονητής δρομέων από όλη την Ελλάδα και συγγραφέας best seller βιβλίων για το ορεινό τρέξιμο.







Τη συζήτηση συντόνισε ο έμπειρος δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας, διευθυντής σύνταξης του Athletics Magazine, ο οποίος παρουσίασε και τους αγώνες την επόμενη ημέρα βοηθώντας και στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.


 


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 

Οι δρομείς διαγωνίστηκαν σε 3 διαφορετικές αποστάσεις: 

- Την απαιτητική διαδρομή των 21 χιλιομέτρων που περνούσε και μέσα από το γραφικό Εκκλησιοχώρι

- Την γρήγορη, αγωνιστική διαδρομή των 10 χιλιομέτρων και 

- Την σύντομη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί αρχάριοι του δρομικού κινήματος που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στο χώρο. 


Όλες οι διαδρομές είχαν αφετηρία και τερματισμό τον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, δίπλα στο σχολείο του Βουτσαρά. 


Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία που προέκυψε από την μπόρα του Σαββάτου, οι δρομείς δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα καθώς το μεγαλύτερο μέρος των διαδρομών είναι σκιερό με τις ακτίνες του ήλιου να μην διαπερνούν τα ψηλά δέντρα που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Καλαμά και στο ρέμα της Βλάχας.


Όπως δήλωσαν οι περισσότεροι δρομείς, εντυπωσιάστηκαν από τη διαδρομή, το κατάφυτο τοπίο, τον ποταμό Καλαμά, το μαλακό τερέν, την καθαριότητα των μονοπατιών, τη σηματοδότηση και τη συμπεριφορά των εθελοντών σε όλα τα σημεία υδροδοσίας. 


Η αναγνώριση της ομορφιάς, αλλά κυρίως της καθαριότητας των μονοπατιών από τους δρομείς αποτελεί και μια επιβράβευση των κόπων του οραματιστή της διοργάνωσης Νίκου Νικολάου. 

Η δέσμευσή του είναι για «κάθε χρόνο και καλύτερα».






Νικητές στις γενικές κατηγορίες αναδείχτηκαν: 


1) 5 χλμ 

ΑΝΔΡΕΣ

ΛΩΛΗΣ – ΖΩΗΣ – ΧΟΥΒΑΡΔΑΣ


ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΤΖΑΒΑΡΑ – ΧΑΣΚΗ – ΚΩΣΤΟΥΛΑ 


2) 10 χλμ 

ΑΝΔΡΕΣ 

ΣΤΑΛΙΚΑΣ – ΙΩΑΝΝΟΥ – ΒΑΜΒΑΚΑΣ


ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΤΣΕΚΟΥΡΑ – ΚΟΤΖΑΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ



3) 21 χλμ 

ΑΝΔΡΕΣ 

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΤΣΙΡΩΝΗΣ – ΤΖΕΦΑΛΗΣ 


ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑ – ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΚΟΓΚΟΥ 


Αναλυτικά τα αποτέλεσματα: https://bit.ly/3e96VnB


 






ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και το ειδικό φορείο που δώρισαν οι  διοργανωτές της εκδήλωσης στο Περιφερειακό τμήμα Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων για να τους διευκολύνει στο έργο τους. 


Οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στο πλάι της εκδήλωσης από το 2017 και η δωρεά αυτή αποτελεί μια συμβολική προσφορά ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης. 

 

 


ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» 

Στη διαδρομή των 5 χλμ συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι της διοργάνωσης και του Δήμου Ζίτσας 5 ασυνόδευτοι ανήλικοι που διαβιούν στη δομή του Δήμου Ζίτσας και προσπαθούν με τη βοήθεια της ΜΚΟ Άρσις να γίνουν μέρος της κοινωνίας μας, κάτι που εξυπηρετείται και μέσα από τέτοιες δράσεις και συνέργειες. 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Ζίτσας και ειδικά τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Πλιάκο που πίστεψε στην διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και μας στηρίζει όσο και όπως μπορεί. Η φετινή διοργάνωση ανέβηκε επίπεδο, καθώς είχαμε μαζικές συμμετοχές από άλλες περιοχές και χώρες, κάτι που εξυπηρετεί το πλάνο της δημοτικής αρχής να αναπτυχθεί ο τουρισμός υπαίθριων δραστηριοτήτων και δικαιώνει τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια. 


Μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη στους χορηγούς μας, Πηγές Κωστηλάτας στην Ηπειρο και Papa’s coffee για την ευγενική χορηγία, το κατάστημα της WATT+VOLT στα Γιάννενα για τα δώρα και την εξυπηρέτηση των δρομέων, την  Κατσαούνος fruits για την παροχή των απαραίτητων φρούτων και την εταιρεία Αφοί Δάμου για την παραχώρηση της μεταλικής εξέδρας. 


Για το τέλος αφήνουμε το σπουδαιότερο ευχαριστώ...

Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τις εθελόντριες που κάθε χρόνο δίνουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, το χρόνο τους! Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε πόσο μας συγκινεί η βοήθειά σας να αναδείξουμε τον τόπο μας στηρίζοντας τη διοργάνωση.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας  για την προσεχή Κυριακή 18 Ιουλίου με τους αγώνες Mountain Bike που για πρώτη φορά θα αποτελούν παράλληλα μέρος του Πανελληνίου διασυλλογικού πρωταθλήματος. 

Εγγραφές εδώ: bit.ly/kalamas21mtb


Επόμενη συνάντησή μας με τους δρομείς στις επόμενες ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2022!


 


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

➢ E-mail επικοινωνίας: kalamasrivertrails@outlook.com 

➢ Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Νικολάου Νικόλαος 6944 788 431 


Σελίδα στο Facebook: ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές | Facebook

Εκδήλωση στο Facebook: Kalamas River Trails - RUN 2021 | Facebook

Ιστοσελίδα με βασικές πληροφορίες σε 4 ξένες γλώσσες:

Kalamas River Trail | Epirus.Travel



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]