ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑΣ - «Φιλελληνια 2021» Οι εικόνες από το Πέτα, ταξίδεψαν στον κόσμο!


 Υπό την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η καθιερωμένη τελετή «Φιλελλήνια» από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά, προς τιμήν των πεσόντων φιλελλήνων της «Μάχης του Πέτα».

Η έναρξη της τελετής έγινε με την επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.



 



Μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό της Δημάρχου κ. Ροζίνας Βαβέτση, ακολούθησε η ομιλία του Εφέτη Αθηνών, κ. Δημήτρη Ορφανίδη, που ως γενικός γραμματέας του συλλόγου «Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών», παρουσίασε θέμα με τίτλο : «Γιατί οι Φιλέλληνες»


 


Στη συνέχεια πήραν το λόγο για τον δικό τους χαιρετισμό, οι αντιπρόσωποι των Πρεσβειών Πολωνίας, Μάλτας , Η.Π.Α, Γερμανίας και Ελβετίας, στους οποίους μάλιστα απονεμήθηκε και τιμητική – αναμνηστική πλακέτα για την παρουσία τους στα Φιλελλήνια 2021.


 



Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Πολωνίας κ. Artur Lompart, ο Πρέσβης της Μάλτας, κ. Joseph Cuschieri, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο της χώρας του στην Ελλάδα κ. Charles Axisa,


O Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, κ. David Burger,


η Γενική Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κ. Sibylla Bendig, και ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής της Ελβετικής Πρεσβείας στη χώρα μας, κ. Marc Bruchez.


 


Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Στύλιος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής του Νομού Άρτας κ. Χρήστος Γκόκας, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Νομού Ιωαννίνων κ Μαρία Κεφαλα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης και η  πρόεδρος Εφετών Αθηνών κ. Σοφία Λιγνού.


Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, μέλη του Δ.Σ του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ο πρώην Δήμαρχος Ευστάθιος Γιαννούλης, οι Δήμαρχοι Αρταίων, Γεωργίου Καραϊσκάκη, και Σουλίου, κύριοι Χρήστος Τσιρογιάννης, Περικλής Μίγδος και Ιωάννης Καραγιάννης αντίστοιχα, ενώ την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος κ. Περσεφόνη Μελαχρή.


 


Σημαντική ήταν και η παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας, με Στρατιωτικό Άγημα και την μπάντα του στρατού τόνο.


 


Ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος κ. Χρήστος Σιόρεντας ήταν ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο Διοικητής του F.O.B AKTION,  Σμήναρχος κ. Αργύριος Κοστούρος ήρθε ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Ταξίαρχος, κ. Γεώργιος Βασιλείου, εκπροσώπησε τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, ενώ από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το παρόν έδωσαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος


κ. Δημήτριος Κοντογιάννης και ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας κ. Γιώργος Δημητρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]