Λαμπρή εκδήλωση της ΕΑΓΜΕ για τα 100 Χρόνια Γεωλογικής Υπηρεσίας




 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών την Τετάρτη (14/7/2021) η παρουσίαση του επετειακού λευκώματος «100 χρόνια Γεωλογική Υπηρεσία στην Ελλάδα (1919-2019)».



Στην πρόσκληση του «οικοδεσπότη», Γενικού Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ, κ. Ανδρέα Τσώκου ανταποκρίθηκαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Πρυτάνεις, Πανεπιστημιακοί, Πρόεδροι Φορέων, Οργανισμών και Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου.



Η εκδήλωση διεξήχθη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΑΓΜΕ στους Θρακομακεδόνες, στους χώρους που θα φιλοξενηθεί το νέο Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στο φουαγιέ σπάνια εκθέματα που θα φιλοξενηθούν στους χώρους του νέου μουσείου.




Τίμησαν με την παρουσία τους:


Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, o Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Σμυρλής.




Βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος. Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.



Άπαντες στον χαιρετισμό τους εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για το εξαιρετικό λεύκωμα και εξήραν το σημαντικό έργο της νέας διοίκησης της ΕΑΓΜΕ σε αυτά τα δύο χρόνια παρουσίας της.



Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ κ. Ανδρέας Τσώκος στην τοποθέτησή του αφού ευχαρίστησε τους παρισταμένους τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ΕΑΓΜΕ ως επίσημη Αρχή του γεωλογικού κλάδου έχοντας συμπληρώσει έναν αιώνα θεσμικής λειτουργίας στην υπηρεσία της χώρας, εισέρχεται σε μια νέα εποχή με έμφαση στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την κοινωνική προσφορά. Η αποστολή της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, όπως την οραματίζονται οι άνθρωποι της, βασίζεται στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από την επιστημονική τεκμηρίωση και παρακολούθηση των γεωλογικών και μεταλλευτικών ζητημάτων και η συνδρομή σε πάσης φύσης ζήτημα αξιοποίησης του υπόγειου πλούτου της Πατρίδας. Είναι καθήκον μας να εργαστούμε για να αυξήσουμε τον αντίκτυπο των αναπτυξιακών σχεδίων δράσης της χώρας μας και να συμβάλουμε στο σχέδιο “Ελλάδα 2.0” που δεν είναι τίποτα άλλο παρά το νέο ελληνικό μέλλον».



Εκτενή αναφορά στο επετειακό λεύκωμα για τα «100 χρόνια της Γεωλογικής Υπηρεσίας στην Ελλάδα (1919-2019)» και στην σημαντική συνεισφορά των επιστημών της Γης στην εθνική προσπάθεια έκαναν ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΑΓΜΕ Κωνσταντίνος Σάλτας, ο τ. καθηγητής Μεταλλευτικής του ΕΜΠ και πρώην πρόεδρος του ΙΓΜΕ Χαράλαμπος Τσουτρέλης καθώς και ο διευθυντής ορυκτών Πόρων και Μεταλλευτικής και υπεύθυνος για την επιστημονική επιμέλεια του λευκώματος Κωνσταντίνος Λασκαρίδης.



Ιδιαίτερη συγκίνηση επικράτησε στην αίθουσα όταν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Ανδρέας Τσώκος και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου προσέφεραν τιμής ένεκεν το πρώτο αντίτυπο της έκδοσης του επετειακού λευκώματος στον Χαράλαμπο Τσουτρέλη. Ακολούθησε  μπουφές και διαλογική συζήτηση με τους προσκεκλημένους στο φουαγιέ του Εθνικού Γεωλογικού Μουσείο, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Οκτώβριο.



Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος – παρουσιάστρια Σοφία Τουντούρη ενώ τηρήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της πανδημίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]