Άκης Σκέρτσος:Τί αλλάζει στη διάθεση των self tests


 "Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (οπως αυτες ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασιας, Εσωτερικών και Παιδειας) κατα τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας. 

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών. 

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομαδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επομενες ημέρες. 

Σημειώνεται ότι απο τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες: 

👉🏻 -73% κρούσματα COVID 

👉🏻 -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID 

👉🏻 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID 

👉🏻 -53% μείωση δείκτη θετικότητας

Και κάποια επιπλέον στοιχεία για τα σελφ τεστ:

✅ έχουν διανεμηθεί έως χθες 24.385.261 εκ τεστ σε 4.284.111 πολίτες. 

✅ έχουν γίνει 17.877.723 εκ ψηφιακες δηλώσεις (73% επι των τεστ που έχουν διατεθεί) από 3.384.731 πολίτες (79% επι των πολιτών που έλαβαν τεστ. 

✅ έχουν διαγνωστεί κατόπιν επιβεβαιωτικου pcr ή rapid 30.605 πολιτες που διαγνώστηκαν αρχικά θετικοί από self test.'αναφέρει  σε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ Άκης Σκέτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]