ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Freedom pass-Προπληρωμένη κάρτα για τους 18-25 ετών ακόμα και μετά την 1η δόση του εμβολίου


Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους πολίτες από 18 έως 25 ετών  ακόμη και μετά από την πρώτη δόση εμβολιασμού τους ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.
Το freedom pass όπως σημείωσε θα είναι διαθέσιμο τον Ιούλιο και οι κάτοχοι θα μπορούν να το αξιοποιήσουν σε τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.
Τη χορήγηση προπληρωμένης κάρτας αξίας 150 ευρώ στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν φέτος την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του πλαισίου για μέτρα υπέρ του εμβολιασμού.

«Έχει έρθει η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει και την προσπάθεια μίας κατηγορίας πολιτών που δοκιμάστηκε ιδιαίτερα αυτούς τους 16 μήνες και αναφέρομαι στους περίπου 940.000 νέους μας από 18 έως 25 ετών. Είναι τα παιδιά που επί τόσους μήνες είδαν τις σπουδές τους να αναστατώνονται, είδαν τους φίλους τους να απομακρύνονται, τα ταξίδια, τη διασκέδαση, ουσιαστικά να χάνονται», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για «μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα δώρο ευγνωμοσύνης, ιδίως μπροστά στο καλοκαίρι που έρχεται, ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και την επιμονή» των νέων που συνεισέφεραν στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του ιού.

Ταυτόχρονα όμως, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η κάρτα «αποτελεί και ένα κίνητρο για να εμβολιαστούν ειδικά οι νέοι, οι οποίοι από την φύση τους συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Και όσο αυτοί θα θωρακίζονται τόσο η μετάδοση του ιού θα περιορίζεται».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η οικοδόμηση του τείχους ανοσίας «αποκτά μια ξεχωριστή σημασία, ειδικά τώρα που η σταδιακή άρση των μέτρων προστασίας συγχρονίζεται με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. Είναι μια μετάλλαξη που ξέρουμε ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα, στοχεύει πρωτίστως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά μας απειλεί όλους με μια νέα περιπέτεια το φθινόπωρο».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να προγραμματίσουν το ραντεβού τους με το εμβόλιο της επιλογής τους, κάτι που είναι εφικτό άμεσα, καθώς πλέον υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα εμβολίων.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε για πρώτη φορά σημαντικό αριθμό διαθέσιμων ραντεβού, αν κάποιος θέλει να εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος με όποιο εμβόλιο επιθυμεί και θεωρεί ότι είναι το καλύτερο για αυτόν ή για αυτήν. Ζητώ από τους νέους μας ειδικά να αδράξουν αυτή την ευκαιρία, να κλείσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό, να εκμεταλλευτούν αυτή την πρόσθετη δυνατότητα που τους δίνουμε μέσα από το freedom pass έτσι ώστε όταν θα κάνουν τις διακοπές τους ή όταν θα θελήσουν να πάρουν μια ανάσα ελευθερίας ή ψυχαγωγίας», είπε ο Πρωθυπουργός.

Τι είναι η Κάρτα Ελευθερίας

Η κάρτα αποτελεί αφενός αναγνώριση της συνεισφοράς των νέων 18 έως 25 ετών στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μολονότι ως ηλικιακή ομάδα διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο, και αφετέρου επιπρόσθετο κίνητρο ώστε να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας που θα διαφυλάξει τη δημόσια υγεία.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003 και έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν τουλάχιστον την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού εντός του 2021.

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών, δύο κλάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Η διαδικασία

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου. Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]