ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κόνιτσα:Μετά το κλείσιμο της Εθνικής έρχεται και το κλείσιμο της Πειραιώς ....

 


Από εχθές 28/06/2021 έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κόνιτσας, καθώς μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην πόλη της Κόνιτσας την ίδια μοίρα φαίνεται να έχει και το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς  εξυπηρετεί όλο το Δήμο Κόνιτσας καθώς και τα απομακρυσμένα χωριά του μιας και είναι το τελευταίο που έχει απομείνει. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς θα αφήσει ολόκληρο το Δήμο χωρίς ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Το υποκατάστημα αυτό εξυπηρετεί κυρίως αγρότες, συνταξιούχους και ηλικιωμένους, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται παντελώς αδύνατη ενώ θα δυσχεράνει τις συναλλαγές δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών κτλπ.

Σήμερα, το κλείσιμο και του τελευταίου υποκαταστήματος τράπεζας στην Κόνιτσα θα ανατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας , υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα κυρίως της πόλης των Ιωαννίνων. Η μετακίνηση αυτή, ούτε εύκολη είναι, ούτε δεδομένη, ιδίως για ηλικιωμένους και εν μέσω μάλιστα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχετικά με τους αγρότες αλλά και για όλο το Δήμο Κόνιτσας, το πλήγμα θα είναι μεγάλο με την απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στην Κόνιτσα μετά και την πρότερη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να πράξει το ίδιο πριν λίγους μήνες.


Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει αποτελεσματικά στην διοίκηση της τράπεζας για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας του υποκαταστήματός της  στην πόλη της Κόνιτσας.

Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του Νομού να επέμβουν άμεσα και ουσιαστικά στο θέμα καθώς η κοινωνία της Κόνιτσας δεν θα αντέξει ακόμα μια σφαλιάρα.

                                                                                    Νομαρχιακή Επιτροπή 

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]