ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Ιωάννινα:Απαντήσεις στο Δημ.Συμβούλιο για τη σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙΕκτενείς απαντήσεις για το θέμα της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ έδωσε ο Πρόεδρος της επιχείρησης Άρης Μπαρτζώκας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το θέμα ανέκυψε μετά από προσφυγές σχετικά με την νομιμότητα σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και της κάλυψης των ποσοστώσεων.

Η μία εκ των δύο προσφυγών προήλθε από ομάδα κατοίκων που αντιδρά στην κατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου.

Η ΔΕΥΑΙ έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να γίνει η μετατόπιση δικτύων για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Η ΔΕΥΑΙ απευθύνθηκε σε νομικούς και οι απόψεις για την κάλυψη της ποσόστωσης ήταν διιστάμενες.

Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με την κατασκευή της Νιάρχου λόγω των προσφυγών ζητήθηκε η συνεργασία όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Οι γυναίκες δημοτικοί σύμβουλοι υπέγραψαν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν να εκπροσωπηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.

«Σήμερα το θέμα έχει λυθεί. Δεν κρύβεται καμία άλλη σκοπιμότητα. Ζητήσαμε την συνεργασία όλων ώστε να μην μείνει καμία σκιά. Εκτιμώ ότι το θέμα είναι λήξαν» σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Στέφανος Μάντζιος απάντησε στους ισχυρισμούς που είχε διατυπώσει η παράταξη της Ενότητας Πολιτών για το ίδιο θέμα.

Στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε: « Από την Ενότητα Πολιτών γίνεται απέλπιδα προσπάθεια να τα βάλει όλα στην ίδια ζυγαριά δυστυχώς οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες σχετικά με την σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ.

Καταρχήν ο κ. Μπέγκας ως πρώην Δήμαρχος αλλά και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ  θα έπρεπε να γνωρίζει ο ίδιος την ποσόστωση εκπροσώπησης της παράταξης του αφού είχε διατελέσει  πρόεδρος της επιχείρησης. 

Καλόν είναι όταν εκδίδεται ένα δελτίο τύπου να αποφεύγονται ανακρίβειες, το αναπληρωματικό μέλος της περιόδου 2015-2019 δεν ήταν ο προσφεύγοντας.

Όσον αφορά το παρελθόν και τη σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ οι περιπτώσεις ήταν τελείως διαφορετικές, ήταν δυο περιπτώσεις λάθους σύνθεσης θα αναφερθώ στην μια από αυτές, Εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος καθώς τότε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είχε εργολαβική σχέση με την επιχείρηση κάτι που από μόνο του ήταν ασυμβίβαστο  Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς περί ανικανότητας κ.λ.π. από την πλευρά του κ. Μπέγκα τους αφήνω στη κρίση των συμπολιτών. Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για την Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία αυτό που έχω να αναφέρω έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην πολη μας με έργα όπως ΚΕΝΑΝ ΜΕΣΣΑΡΕ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΊ κ.λ.π. και επενδυτικές πρωτοβουλίες που επιφέρουν σοβαρότατα έσοδα όπως Grand Serrai και parking στον Δήμο μας. Από τη θητεία σας κ. Μπέγκα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα αποτύπωμα στην πόλη».

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα τόνισε ότι το ζήτημα με την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ήταν πολιτικό αλλά νομικό και διαδικαστικό. 

«Η σύνθεση είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη και λειτουργούσε κανονικά. Η παράταξη της Δημοτικής Αρχής κάλυπτε πλήρως την ποσόστωση. Το πρόβλημα προέκυψε με την προσφυγή για το έργο της Νιάρχου, ένα έργο μείζονος σημασίας. Με τις υπογραφές των γυναικών δημοτικών συμβούλων διευκολύνεται το έργο της ΔΕΥΑΙ και θέλω να ευχαριστήσω τις ίδιες και τις παρατάξεις», κατέληξε ο Δήμαρχος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]