ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανοιχτή επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων προς τον Δήμαρχο :Ποιός ο σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής για τα Καρδαμίτσια. Υπάρχει?

 


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων

Προς

Τον κ. Δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή

και τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των Παρατάξεων

του Δήμου Ιωαννιτών


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε 

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια απο την εκλογή σας στον Δήμο Ιωαννίνων, δηλαδή περίπου η μισή θητεία σας και θεωρήσαμε σκόπιμο και απολύτως αναγκαίο, να αναδείξουμε δημόσια  τα διαχρονικά πια προβλήματα στοιχειωδων υποδομών, που ταλανίζουν τους κατοίκους του οικισμού μας.

 Ειναι γνωστά σε όλους σας. Και πριν τις εκλογές και μετά τις εκλογές σας έγιναν γνωστά γραπτά και προφορικά. Ειναι γνωστά άλλωστε από τις συνεχείς διεκδικητικές δράσεις μας  με όλες τις δημοτικές αρχές τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια αφ’ότου ο οικισμός μας ανήκει στον Δήμο Ιωαννίνων. Ωστόσο  παρότι είναι γνωστά, παρότι ξανά και ξανά και με κάθε τρόπο τα διεκδικούμε, παρότι ξανά και ξανά γεμίζουμε υποσχέσεις, αυτά καρκινοβατούν, δυσκολεύουν την ζωή και την καθημερινότητα μας. Τα παιδιά μας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, δρομολογούν ήδη τη ζωή τους,τις οικογένειες τους και αντιμετωπίζουν  ακόμα τα ίδια προβλήματα υποδομών.

 Ρωτήσαμε επανειλλημένα και τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές  και ρωτάμε μια φορά ακόμα δημόσια, ποιος είναι ο σχεδιασμός της παρούσας Δημοτικής αρχής για τα Καρδαμίτσια. Υπάρχει?   Τον γνωρίζει το Δημοτικό συμβούλιο? Τον γνωρίζουν οι άλλες παρατάξεις? Ασχολήθηκε ποτέ το παρόν Δημοτικό συμβούλιο?

Κ. Δήμαρχε

Πιο συγκεκριμένα με την παρούσα επιστολή θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω.

1.Τι σχεδιάζετε για την διάνοιξη των δρόμων,δηλαδή για την εφαρμογή του σχεδίου που εκκρεμεί ακόμα  ύστερα  από τριάντα χρόνια? Εκκρεμεί η διάνοιξη δρόμων μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων. Πρόσφατα ανακοινώσατε την διάνοιξη κάποιων δρόμων ελαχίστου μήκους προφανώς ύστερα από αίτημα κάποιων πολιτών. Να πανηγυρίσουμε? Εμείς οργιζόμαστε. Αναρωτιόμαστε με αυτούς τους ρυθμούς πόσοι δρόμοι υπολογίζετε να ανοίξουν τα επόμενα δύο χρόνια της θητείας σας? Γιατί δεν ανοίγουν μεγάλοι δρόμοι στους οποίους δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα κυκλοφορίας π.χ. η Χαράλαμπου Θώμου. Πόσα χρήματα χρειάζονται?, Δεν υπάρχουν μηχανήματα? Δεν διατίθενται για τα Καρδαμίτσια? Να πιστέψουμε τα λόγια των καφενείων που σέρνονται με όλες τις δημοτικές αρχές, ότι οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ασχολούνται με τις περιοχές της εκλογής τους? Μας ξεπερνάει αυτή η  λογική, δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που εκλέχτηκαν να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς την πόλη τους. Δεν μας τιμά σαν πολίτες. Δεν την πιστεύουμε.  Δεν τη δεχόμαστε.

2.Τι θα γίνει με τη δημιουργία πλατείας στα Καρδαμίτσια. Την υποσχεθήκατε. Προς το παρόν και δυο χρόνια μετά ούτε τα μπάζα δεν έφυγαν από το σημείο, που υποτίθεται ότι θα δημιουργηθεί. Οικισμός πέντε χιλιάδων κατοίκων χωρίς κανένα σημείο αναφοράς ούτε για μικρούς ούτε για μεγάλους.

3.Στον οικισμό, όπου ζουν πια εκατοντάδες παιδιά νήπια, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, δεν υπάρχει ένας στοιχειώδης χώρος να κλοτσήσουν μια μπάλα. Κι ας ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά μέχρι τώρα, στο γνωστό σε όλους σημείο για την δημιουργία αθλητικού κέντρου. Τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτό το πρόβλημα? Μας υποσχεθήκατε την αντιμετώπιση του. 

4.Το προηγούμενο διάστημα προχώρησε το δίκτυο λυμάτων στον οικισμό. Εργο δρομολογημένο από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και χρηματοδοτημένο από το ΕΣΠΑ. Ωστόσο υπάρχουν δύο ζητήματα. Το έργο δεν κάλυψε όλο τον οικισμό . Υπάρχουν σημεία που δεν καλύπτονταν από τη σχετική μελέτη. Τι θα γίνει με αυτό? Και βέβαια υπάρχει το μεγάλο ερώτημα. Σε πόσα χρόνια θα λειτουργήσει αυτο το δίκτυο ώστε να φανεί το αποτέλεσμα του στον οικισμό, δεδομένου ότι δεν υπάρχει έτοιμος βιολογικός καθαρισμός?

Τι θα γίνει με τα όμβρια? Μαθαίνουμε ότι έχει δρομολογηθεί ένα περιορισμένο δίκτυο. Θα προχωρήσει? Πως θα καλυφθεί η υπόλοιπη περιοχή? Παρότι όλοι ξορκίζουν τα επανειλημμένα σκαψίματα των δρόμων με τα υπερβολικά και αλλεπάλληλα  κόστη τελικά όλοι εφαρμόζουν την ίδια τακτική. 

Κ. Δήμαρχε

Κατανοούμε το μέγεθος των προβλημάτων όλου του Δήμου. Κατανοούμε τις δυσκολίες που επιπλέον έφερε η πανδημία. Ωστόσο οφείλετε και σεις να κατανοήσετε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να σχεδιάσετε και να χρηματοδοτήσετε αποτελεσματικά  την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτού του οικισμού, που βέβαια είναι πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία αναφερθήκαμε με βάση την προτεραιότητα τους και που σας είναι όλα γνωστά.

 Σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς θα πράξουμε το αυτονόητο. Θα επιμείνουμε δηλαδή στη διεκδίκηση τους με κάθε τρόπο, όπως κάναμε με όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Με την ελπίδα ότι θα τύχουμε μιας έμπρακτης και όχι επικοινωνιακής απάντησης.

Με τιμή

Καρδαμίτσια 21, Ιουνίου 2021

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Βασιλική Τριανταφύλλη    Πηνελόπη Κοτζαμάνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]