Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αποσταθεροποίηση ως μείωση των κρουσμάτων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας Εμβολιάζονται στα νησιά;


 "Ο δείκτης θετικότητας είναι σταθερά χαμηλός κάτω από το 4%. Την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν στο 3,4%. Και σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 14.371.  Ολες οι περιφέρειες της χώρας   εμφανίζουν αποσταθεροποίηση ως μείωση των κρουσμάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επιδημία έχει τελειώσει "είπε νωρίτερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ο κ.Κικίλιας είπε ότι σήμερα έγιναν περισσότεροι από 61.000  εμβολιασμοί και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 102.000.


Το 35,51% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση ενώ  το 20,39% των συμπολιτών μας έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό .

"Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 61.392 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 102.000 εμβολιασμούς, με βάση τα προγραμματισμένα ραντεβού. Σταθερά, λοιπόν, πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.


Από την αρχή της Επιχείρησης «Ελευθερία» έως και σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.751.115 εμβολιασμοί.


3.728.695 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 35,55% του πληθυσμού, ενώ 2.137.818 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 20,39%. Έχουμε δηλαδή ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας."είπε ο κ.Κικίλιας.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και η Γαλάζια Ελευθερία είπε ο υπουργός υπογραμμίζοντας πως πριν την έναρξη της Γαλάζιας Ελευθερίας στα νησιά ο μέσος όρος εμβολιασμών με μία δόση ήταν 22% ενώ σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 40% 

Στα νησιά που είχαν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ο μέσος όρος ήταν 13% ενώ σήμερα έχει διαμορφωθεί στο 27% .

Τα νησιά με τη μεγαλύτερη πληρότητα σε ραντεβού (αγγίζει το 100%)γι αυτή την εβδομάδα ,όπως είπε ο κ.Κικίλιας είναι η Λευκάδα ,η Θάσος ,η Πάρος η Μύκονος και η Σαλαμίνα .

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται  ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των   νέων από 18 έως 19 ετών  με το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna ,είπε ο υπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας πως η εν λόγω ηλικιακή ομάδα θα "σπάσει" στα δύο ,στους 25-29 σε πρώτη φάση για να  ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα των 18-24 ετών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]