Τα προνόμια που εξετάζει η κυβέρνηση για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί

 


Προνόμια για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς επιθυμεί να υπάρχει ισχυρό τείχος προστασίας μέχρι το φθινόπωρο προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού.


Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί σταδιακά θα απολαμβάνουν μεγαλύτερες ελευθερίες στις εξόδους τους, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό δέλεαρ για τις νεότερες ηλικίες.

Τα προνόμια αυτά θα αφορούν κυρίως στην πρόσβαση σε κλειστούς χώρους, όπως θέατρα, εστιατόρια ή αθλητικές δραστηριότητες, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και η ελαστικοποίηση και σε άλλους περιορισμούς, όπως ο αριθμός ατόμων ανά τραπέζι. 


Τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους άνοιξε και επισήμως χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει, παραδείγματος χάρη, σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους συμπολίτες μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Κλειδί για να εφαρμοστούν πάντως τα όποια προνόμια είναι να διασφαλιστεί πως οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σύντομο διάστημα στα εμβόλια.


Παράλληλα τα προνόμια αναμένεται να επεκταθούν και στις μετακινήσεις (π.χ. δεν θα απαιτείται τεστ). Η αρχή θα γίνει πάντως από την κατάργηση της υποχρέωσης των εμβολιασμένων να κάνουν εβδομαδιαίο self test για να προσέλθουν στην εργασία τους.

πηγή zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]