ΑΣΥ ΠΓΝΙ & ΓΝΧ-ΚΩΣΤΑ. Το νομοσχέδιο έκτρωμα και ο υγειονομικός του "ΝΕΟΥ ΕΣΥ" ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 10 ΙΟΥΝΗ

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΠΓΝΙ & ΓΝ.Χατζηκώστα


                                       (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ. )               Ιωάννινα  07-6-2021


Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Αντεργατικό Τερατούργημα


ΟΛΟΙ στην Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΙΟΥΝΗ


Συγκέντρωση  10.00 πμ  Εργατικό Κέντρο


Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι


Στις «ανατροπές του αιώνα», στο ξήλωμα του 8ωρου,  του σταθερού ημερήσιου χρόνου ΑΠΑΝΤΑΜΕ:  «Να μην κατατεθεί καν – Να αποσυρθεί άμεσα ! Να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν κόλαση τη δουλειά και ζωή των εργαζομένων.


7ωρο -πενθήμερο - 35ωρο,  Σταθερή & μόνιμη  δουλειά με δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας,  ελεύθερος χρόνος για  ξεκούραση, οικογενειακή και κοινωνική ζωή, πολιτισμό, αθλητισμό & ότι θέλει ο καθένας !  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ   ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ, σε μια εποχή που η παραγωγικότητα της εργασίας, η τεχνολογία, η  επιστήμη  έχουν  απογειωθεί και οδεύουμε στην 4η βιομηχανική επανάσταση, στη ρομποτική, στη ψηφιακή οικονομία, στα 5G.


ΔΟΥΛΟΙ του  21ου  ΑΙΩΝΑ δεν ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να  ΓΙΝΟΥΜΕ


ούτε  ΕΜΕΙΣ ούτε τα  ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !


Ο οδοστρωτήρας  που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει προς ψήφιση με το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, την απογείωση της εντατικοποίησης, την ανεπανόρθωτη φθορά της υγείας μας από τις πολλές ώρες δουλειάς, τη δυνατότητα των εργοδοτών να μας  χρησιμοποιούν όποτε θέλουν, όσο θέλουν και για όσο διάστημα τους είμαστε αναγκαίοι για να αυξάνουμε τα κέρδη τους, ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ  ΕΥΡΩΕΝΩΣΙΑΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2003/88/ΕΚ (γνωστή ως Οδηγία Φραγκενστάιν) που αφορά «την οργάνωση του χρόνου εργασίας».


Αυτή την οδηγία ενσωματώνουν στο ελληνικό δίκαιο  , σταδιακά, όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, ξηλώνοντας  το σταθερό χρόνο εργασίας, το 8ωρο που κερδήθηκε με αιματηρούς αγώνες! Κι ακόμη στο  νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δεν έχουν ενσωματωθεί πλήρως όλες οι διατάξεις που προβλέπει ! ΑΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ !!!


 


ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΚΑΙ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΕΣΥ» 


Η κυβέρνηση αξιοποίησε την  πανδημία να διαμορφώσει τον υγειονομικό του μέλλοντος… Τον υγειονομικό που έχει ανάγκη το εμπορευματοποιημένο σύστημα Υγείας, το νοσοκομείο-επιχείρηση, το νέο ΕΣΥ που διαφημίζει η κυβέρνηση. Υγειονομικό  «φτηνό», «αναλώσιμο», «υπάκουο», υγειονομικό «πολυεργαλείο», όπου η ειδικότητα και η εξειδίκευση, το καθηκοντολόγιο  θα αποτελούν «κενό γράμμα». Το νομοσχέδιο προετοιμάζει τις νέες συνθήκες εργασίας του υγειονομικού του «ΝΕΟΥ ΕΣΥ» που προπαγανδίζουν κυβέρνηση, επιχειρηματίες και ΕΕ.


Πυκνώνουν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων και πανεπιστημιακών που «προετοιμάζουν το έδαφος» για επέκταση των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα, για καταργήσεις νοσοκομείων και λειτουργία όσων απομείνουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.


Ενδεικτική ήταν η δήλωση πανεπιστημιακού, που στο πρόσφατο  Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Μάιος 2021), επανέλαβε την πρόταση για κλείσιμο όσων νοσοκομείων έχουν πληρότητα μικρότερη από 75%.


Ακολούθησε η δήλωση κυβερνητικού βουλευτή ότι «Η πανδημία (...) έδειξε την αγαστή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (...) Θα πρέπει να υπάρχει μια συνολική συνεργασία στο σύστημα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί όπως όλες οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στο εξωτερικό».


Άλλος κυβερνητικός βουλευτής συμπλήρωσε:  «Θα πρέπει το δημόσιο νοσοκομείο να γίνει και αυτό ένα ανεξάρτητο ίδρυμα, το οποίο θα είναι αυτοδιοικούμενο και θα λογοδοτεί στο τέλος του χρόνου ανάλογα με τα κέρδη ή τις ζημιές που θα έχει» και συνέχισε: «Δίνεται ψευδώς το στοιχείο ότι δεν έχουμε αρκετό προσωπικό (...) Μπορούμε να μετακινούμε από νοσοκομεία που υπολειτουργούν και να φέρουμε κόσμο σε νοσοκομεία που λειτουργούν περισσότερο».


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό σύστημα Υγείας» ενώ αποκαλυπτική για τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι η τοποθέτηση του προέδρου  της Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας, σε ημερίδα:  «Είναι λάθος να μιλάμε για δημόσια δωρεάν Υγεία.  Η Υγεία είναι προϊόν, έχει κόστος και πληρώνεται. Το νοσοκομείο είναι επιχείρηση (...) και το μεγάλο σαράκι είναι η μονιμότητα των εργαζομένων».


Ενώ ο γ.γ. της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών συνέχισε «Οι προτάσεις για τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα λειτουργούν με τις διοικητικές προδιαγραφές των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, είναι ένα αναγκαίο βήμα για την ενοποίηση της αγοράς από την πλευρά της παραγωγής και προσφοράς των υπηρεσιών Υγείας.»


Οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι απέναντι μας έχουμε, πρώτα από όλα, τα «μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα». Τους ομίλους που ανυπομονούν να επεκταθούν στους τομείς της Υγείας και Ασφάλισης και απαιτούν, από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, να προχωρήσει άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης. Αυτοί είναι ο πραγματικός μας εχθρός.


Μας θέλουν , μόνους, υποταγμένους, φοβισμένους και τα σωματεία «ξεδοντιασμένα» για να μην μπορούν να αντιπαλέψουν συλλογικά οι εργαζόμενοι , τη θηλιά που θα μας φορέσουν!


 


ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ


ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι το πρώτο προαπαιτούμενο - θα ακολουθήσουν κ.α.- του  νέου «SUPER MNHMONIOY» για τους λαούς της Ευρώπης και συνδέεται με το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» των 32 δις και των 70 δις συνολικά   που θα ξεκοκαλίσουν οι  «επενδυτές» και μεγάλοι επιχειρηματικοί κολοσσοί της «πράσινης» και «ψηφιακής»  ανάπτυξης,  κτλ.


Την ώρα που το χρήμα θα ρέει άφθονο και θα γεμίζει τις τσέπες των τρωκτικών, στη δημόσια Υγεία για παράδειγμα, δεν προβλέπεται ούτε ένα δις ευρώ, και τα όποια χρήματα δοθούν θα   πάνε στις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί  η ΝΔ, στην επιχειρηματικότητα στην Υγεία, στις ιδιωτικές ασφαλιστικές και φαρμακευτικές εταιρείες, στις μπίζνες στο χώρο της δημόσιας Υγείας.


Στους εργαζόμενους θα μείνουν οι νέοι «πράσινοι» φόροι,  οι πανάκριβες «πράσινες»  μορφές ενέργειας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η υποαπασχόληση, η ανεργία,   η ζωή κόλαση !!


Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να στρέφεται απέναντι όχι μόνο στις κυβερνήσεις , αλλά και στους επιχειρηματικούς ομίλους και  στην Ευρωπαϊκή Ένωση  που προασπίζει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα τους. Πρέπει να αντιπαλεύει την επιχειρηματικότητα στην Υγεία, τη «λογική»  ότι η Υγεία το λαού μας αποτελεί «κόστος» και τα δικαιώματα μας «βαρίδι» για το κράτος και τους επιχειρηματικούς ομίλους.


ΟΛΟΙ   ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ  ΔΟΥΛΕΙΑ  &  ΖΩΗ  ΜΕ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]