Γλυκά Νερά: Την επιμέλεια της Λυδίας ζητάει η μητέρα της Καρολάιν – «Η ιδιότητα του πατέρα είναι λόγος πρόωρης αποφυλάκισης», λέει νομικός

 


Σε αρχαία τραγωδία έχει εξελιχθεί η υπόθεση των Γλυκών Νερών με το ενός έτους πλέον μωρό της Κάρολαιν να έχει χάσει και τους δύο τους γονείς και τη γιαγιά της Σούζαν να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η αγκαλιά του γαμπρού της που την παρηγορούσε μέχρι πριν από έξι μέρες, ήταν αυτή του δολοφόνου της κόρης της.

Μέχρι τώρα τη μικρή Λυδία φρόντιζε η οικογένεια του καθ΄ομολογια δολοφονου, ωστόσο η μητέρα της Κάρολαιν μέσω του δικηγόρου της εξέφρασε την επιθυμία να μεγαλώσει το παιδί μαζί της στην Αλόννησο σε ένα ιδανικό, όπως ειπε, περιβάλλον…


Μάλιστα η οικογένεια της Καρολάιν έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τον εισαγγελέα ανηλίκων για την επιμέλεια του παιδιού, σε κλίμα συνεννόησης με την οικογένεια του 33χρονου πιλότου.


«Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΟΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ»


Καθόλου τυχαίες δεν χαρακτηρίζονται αυτές οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου, που τον εμφανίζουν σαν ένα στοργικό πατέρα που έχει ως προτεραιότητα το παιδί του, παρά το γεγονός ότι του στέρησε την 21 ετων μητέρα του.


Τα κενά του νέου νόμου της συνεπιμέλειας επισημαίνει η δικηγόρος Φανή Γιωτάκη. Όπως εξηγεί στο live news, δίνουν πάτημα στην διατήρηση των γονικών δικαιωμάτων του 33χρονου, αρά και σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις αποφυλάκισης ως γονέα σε περίπτωση που καταδικαστεί.


«Αυτός ο άνθρωπος όσο θα παραμένει μέσα, ένας λόγος πρόωρης απόλυσης του θα μπορεί να είναι ότι θέλει να φροντίζει το παιδί γιατί θα έχει κρατήσει τη γονική μέριμνα. Αυτό που αλλάζει με το νέο οικογενειακό δίκαιο είναι ότι υπάρχουν κάποια νομικά παραθυράκια τα οποία προφανώς θα κάνει χρήσει ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος γιατί μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν έχει οριστική καταδίκη για οικογενειακή βία.», ανέφερε η κυρία Φανή Γιωτάκη, δικηγόςο, μέλος της Επιτροπής Οικογενειακό Δίκαιο.


Το κλειδί, όπως θα αποδειχθεί τις επόμενες μέρες, είναι η γονική μέριμνα. Αν ο καθ’ ομολογια δολοφόνος καταφέρει να την διατηρήσει, πιθανότατα θα καταφέρει να παίρνει άδειες μετά την καταδίκη του ή ακομη και να αποφυλακιστεί πρόωρα.


«Φυσικά και θα το χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος του αυτό. Είναι μια διάταξη που μπορεί να πατήσει πάνω και να έχει ένα παραθυράκι για να κρατήσει τη γονική μέριμνα. Μα το έχει πει ήδη. Το έχει δηλώσει και ο συνήγορός του, ότι εξακολουθεί να είναι πατέρας. Δεν μπορεί να χάσει την ιδιότητα του πατέρα.»


Στο επίκεντρο η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει προσωρινά με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η μικρή Λυδία, ενώ η οικογένεια της Καρολάιν θα μπορούσε σε περίπτωση καταδίκης του 33χρονου, να ζητήσει να του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα.


Το ζήτημα της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών των δύο εισαγγελέων Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.


Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς και στη συνέχει θα παρθεί η απόφαση για το που θα πάει η προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας.


Μετά θα ακολουθηθεί δεύτερη διαδικασία και αφορά το δικαστήριο που θα συνεδριάσει για το που θα πάει οριστικά η επιμέλεια του παιδιού.


«”Έχασα το παιδί μου, αν χάσω και το εγγόνι που θα είναι η χαριστική βολή” μου είπε η μητέρα της Καρολάιν»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.


Έκανε λόγο για «μεγάλη υποκριτική δεινότητα» του δολοφόνου. «Δημιούργησε πολλές πληγές ιδιαίτερα στη μητέρα αυτή.», τόνισε.


«Ενημέρωσα την Εισαγγελέα Ανηλίκων για την κατάσταση που βρίσκεται η μητέρα της Καρολάιν, για το σπίτι που διαμένουν και την επιθυμία τους να μεγαλώσουν το παιδί. “Έχασα το παιδί μου, αν χάσω και το εγγόνι που θα είναι η χαριστική βολή” μου είπε η ίδια.».


«Οι σχέσεις των γιαγιάδων είναι καλές. Να το σταθμίσουν, ξέρουν καλύτερα εκείνες. Φαντάζομαι αν υπάρχει συμφωνία αλληλοεκτίμησης και σεβασμού ότι και η Εισαγγελέας δεν θα διαφωνήσει.», τόνισε.


«Η δίκη είναι σε άλλο κλίμα, το θέμα παιδί είναι σε πολύ διαφορετικό κλίμα. Δεν υπάρχει ίχνος διάθεσης για αντιδικία για το παιδί.», ξεκαθάρισε.


Εν βρασμώ ή προμελετημένη η δολοφονία της Καρολάιν;

Ερωτηθείς για τη δολοφονία ο κύριος Χαρμάνης τόνισε ότι: «ο βρασμός ψυχικής ορμής ερμηνεύεται σαν μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος, ένας άνθρωπος που κοιμάται πως μπορεί να προκαλέσει αυτή την αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος; και δεύτερον για ποιο συναίσθημα μιλάμε, για έναν άνθρωπο που δεν έδειξε ίχνος ενσυναίσθησης; Ήταν τόσο πολύ έξυπνος και οργανωτικός για να προβεί σε μεθοδευμένες κινήσεις μετά την πράξη. Υπάρχει προμελέτη και ψάχνουμε το κίνητρο».

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]