ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μία ώρα παραπάνω ελεύθερη ζωή τα βράδια και με μουσική στην εστίαση


" Από την Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων, καθώς και των Κέντρων Δια Βίου Μάθηση των ΑΕΙ.


Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας, το curfew επεκτείνεται κατά μια ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στην 1:30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί, όπως και σήμερα, μέχρι τις 5:00 το πρωί.


Ενώ από την 1η Ιουλίου, και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.


Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.


Θέλω να τονίσω ότι σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.


Επίσης από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν την λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος, καθώς και ο φυσικός αερισμός.


Από την ίδια ημερομηνία, δηλαδή, το Σάββατο 12 Ιουνίου στις 6:00 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος, από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις, σε 70% έως 5.000 θέσεων, σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα. Θυμίζουμε ότι σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.


Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον ταυτόχρονα παρουσία τεσσάρων πελατών σε καταστήματα εμβαδού ως 100 τετραγωνικά μέτρα.


Επιπρόσθετα, από την 1η Ιουλίου, το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα, από 100 που είναι αυτή την στιγμή.


Τέλος, όσον αφορά στις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξη τους μόνο στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%. Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί και θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα.


Περαιτέρω αποφάσεις που αφορούν σε θέματα Παιδείας, Νησιωτικής Πολιτικής και Δικαιοσύνης, που απασχόλησαν σήμερα την Επιτροπή, θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια Υπουργεία.


Τις επόμενες εβδομάδες αφήνουμε σταδιακά πίσω μας κάποια περιοριστικά μέτρα, που εδώ και καιρό αποτελούσαν κομμάτι αυτής της ιδιότυπης καθημερινότητας μας.


Θα πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ακόμα επαγρύπνηση και πιστή τήρηση των μέτρων από όλους μας, ακριβώς όπως κάναμε όλο το προηγούμενο διάστημα.


Ο ιός είναι ακόμα εδώ, το βλέπουμε. 381 συμπολίτες μας παραμένουν διασωληνωμένοι, ενώ σήμερα ακόμα 15 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.


Και γνωρίζουμε πια καλά ότι κάθε αβλεψία μας, κάθε στιγμιαία απροσεξία μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλούς άλλους. Γνωρίζουμε όμως καλά και πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πώς μπορούμε να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας. Με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, που αποτελούν την ασπίδα προστασίας μας από την πρώτη μέρα της πανδημίας και το χτίσιμο μέσω του εμβολιασμού του τείχους ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας οριστικά, σταδιακά όμως, την πρωτόγνωρη αυτή συγκυρία."ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση  για την πανδημία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]