Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξε για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στην Πρέβεζα!

 


Μια μεγάλη αγκαλιά χαρακτήρισε η κοινωνική λειτουργός από την Κιβωτό του Κόσμου κ. Ιουλία Καραμάνη, την φιλοξενία που απολαμβάνουν τα παιδιά στην Πόλη της Πρέβεζας.Είναι η δεύτερη φορά που η Πρέβεζα φιλοξενεί παιδιά από τη δομή και φέτος βρίσκονται στην πόλη  28 παιδιά μέσης ηλικίας 3 – 15 ετών, από την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα. Τα παιδιά φιλοξενούνται από το ξενοδοχείο Πρέβεζα City, ενώ ομάδες εθελοντών και επαγγελματίες της περιοχής, έχουν ευαισθητοποιηθεί και καλύπτουν τα έξοδα της διατροφή τους. 

Μία εβδομάδα θα παραμείνουν (από 27 Ιουνίου μέχρι και 3 Ιουλίου) για διακοπές στην Πρέβεζα και εκτός από τα καλοκαιρινά τους μπάνια, έχουν δρομολογηθεί και άλλες δράσεις όπως rafting ιππασία καθώς και μικρές εκδρομές, ώστε να γνωρίσουν την πόλη της Πρέβεζας και την ιστορία της. Όπως ανέφερε η κοινωνική λειτουργός η συνεργασία με τον Δήμο της Πρέβεζας είναι άψογη, η Πρέβεζα στηρίζει διαχρονικά την “Κιβωτό του Κόσμου”, γεγονός που τους δίδει μεγάλη ευχαρίστηση. Στο πλαίσιο των δημιουργικών δράσεων την Κυριακή το απόγευμα τα παιδιά βρέθηκαν στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος», όπου τα στελέχη του ΚΔΑΠ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Πρέβεζας, απασχόλησαν τα παιδιά δημιουργικά με ζωγραφιές, χειροτεχνίες και παιχνίδια, ενώ ο Δήμος της Πρέβεζας τους παραχώρησε το δείπνο τους. Τα παιδιά της κιβωτού θέλοντας ανταποδώσουν για την φιλοξενία που τους προσφέρθηκε προσέφεραν με τη σειρά τους μια ζωγραφιά με την γοργόνα της Πρέβεζας, καθώς κι ένα καλάθι γεμάτο με χειροποίητα δώρα και γλυκά.

Κοντά τους βρέθηκε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος τα καλωσόρισε, τους ευχήθηκε να περάσουν όμορφα στην πόλη μας, να είναι πάντα καλά και τα προσκάλεσε να έρθουν ξανά του χρόνου.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αθηνά Κωνσταντάκη τόνισε πως είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε ομάδα των παιδιών της “Κιβωτού του κόσμου” στην Πρέβεζα, μια κιβωτό αγάπης και προσφοράς, ευχόμαστε ειλικρινά τα παιδιά να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές όμορφα και φυσικά να μας ξανάρθουν! Η κοινωνική λειτουργός κα Καραμάνη ευχαρίστησε την κα Κωνσταντάκη για την άμεση ανταπόκριση της, την οργάνωση των δραστηριοτήτων και την ζεστή φιλοξενία ιδιαίτερα μετά από μια δυσάρεστη περίοδο που βίωσαν τα παιδιά λόγω της πανδημίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.



Η ειδική συνεργάτης του Δήμου  κ. Σέβη Κονταξή μετέφερε στα παιδιά της “Κιβωτού του κόσμου”,ένα μήνυμα αγάπης και υποστήριξης παιδιών της Πρέβεζας, που έμαθαν ότι τα παιδιά της Κιβωτού βρίσκονταν στην περιοχή μας και θέλησαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω μιας ζωγραφιάς γεμάτη ευχές για το μέλλον.

Σε συνέχεια των δημιουργικών δράσεων τα παιδιά το απόγευμα της Δευτέρας  βρέθηκαν στα γήπεδα αμπαλί στην Κυανή Ακτή  όπου άδραξαν την ευκαιρία να μάθουν πώς παίζεται το παραδοσιακό άθλημα της Πρέβεζας, αλλά και να παίξουν δίπλα στους παίκτες του Αμπαλί, που μόλις είχαν επιστρέψει από τουρνουά των Αθηνών. Οι μικρότεροι απασχολήθηκαν από στελέχη του ΚΔΑΠ Νέας Σινώπης με δημιουργικά παιχνίδια. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου κ. Δημήτρης Καραμανίδης καλωσόρισε τα παιδιά, τους έδειξε τους κανόνες του παιχνιδιού και έπαιξε μαζί τους.

Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]