ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα-Μαζική απεργιακή συγκέντρωση - Νέο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ.

 


Η μαζικότητα της απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των πρωτοβάθμιων σωματείων επιβεβαίωσαν τη διάθεση του εργατόκοσμου της περιοχής να κλιμακώσει την πάλη του ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ.


Στα Γιάννενα με τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας να δίνεται από τα ξημερώματα, απεργιακές φρουρές του Εργατικού Κέντρου βρέθηκαν έξω από τις πύλες στα «Πλαστικά Θράκης» στη ΒΙΠΕ και σε καταστήματα τηλεπικοινωνιών στο κέντρο της πόλης, ακυρώνοντας στην πράξη τις υπονομευτικές προσπάθειες της εργοδοσίας που, επικαλούμενη την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ, επεδίωξε να βάλει τους εργαζόμενους για δουλειά. Οι προσπάθειές τους έπεσαν όλες στο κενό. «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή», «Πλαστικά Θράκης», Ανακύκλωση, μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στον νομό σταμάτησαν την παραγωγή για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.



Στη μαζικότατη απεργιακή συγκέντρωση που ακολούθησε, αποδείχθηκε ότι το απεργιακό μέτωπο διευρύνθηκε με νέα σωματεία και νέες δυνάμεις εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων. Συμβασιούχοι των νοσοκομείων, εργαζόμενοι από τα ΙΚΕΑ, σχολικές τροχονόμοι και δικηγόροι με το δικό τους πανό, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους εκατοντάδες απεργούς. Η μαζική παρουσία των εργατών της Ανακύκλωσης, της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» και των Οικοδόμων με την ιδιαίτερη συμμετοχή οικονομικών μεταναστών, αποδεικνύουν ότι οι αλλεπάλληλες μάχες του ταξικού κινήματος μπορούν να σταθεροποιήσουν έναν κόσμο που προσδοκά να βρει το δίκιο του, στους δρόμους του αγώνα.


Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται το απόγευμα με νέο συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.



902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]