Θεοδωρίδου:Αν υπάρξει 4ο κύμα θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους


 Το καλοκαίρι είναι συμμαχός μας στον έλεγχο της πανδημίας Covid-19 τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμοβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου .

Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα δημιουργεί μία ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο με την αυξημένη μεταδοτικότητα και τη διασπορά σε  άλλες χώρες με συνέπεια την έλευση του 4ου κύματος της πανδημίας .

Αναφορικά με τη χώρα μας η κ.Θεοδωρίδου  σημείωσε πως το 4ο κύμα αν υπάρξει θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους.

Ο εμβολιασμός και με τις 2 δόσεις προφυλάσσει και από το ινδικό στέλεχος (μετάλλαξη Δέλτα) που μπορεί να έρθει το καλοκαίρι και στη χώρα μας ,επισήμανε.

Μιλώντας για το εμβόλιο της AstraZeneca η κ.Θεοδωρίδου ανέφερε πως η σύσταση είναι όποιος εμβολιάστηκε στην πρώτη δόση με AstraZeneca να κάνει και τη δεύτερη με το ίδιο εμβόλιο  καθώς όπως  τόνισε η "χορήγηση 2 διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι υπό μελέτη".

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε πως από αυτή την εβδομάδα οι ενημερώσεις για την πανδημία από το Υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα και όχι 3 όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Η ενημέρωση θα αφορά κυρίως στο σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης .Η δεύτερη ενημέρωση θα γίνεται κάθε Πέμπτη μετά τη  συνεδρίαση της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και ο Υπουργός Υγείας θα παρεμβαίνει και στις δύο όποτε απαιτείται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]