ΔΑΣ ΟΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : (3) φορές μετακινήθηκε συνάδελφος του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής

 


Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις (3) φορές μετακινήθηκε συνάδελφος του Δήμου Ιωαννιτών κατά τη διάρκεια της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Συγκεκριμένα ο συνάδελφος μετακινήθηκε το Σεπτέμβριο του 2019, τον Οκτώβριο του 2020 και τώρα πάλι Ιούνιο του 2021! 

Η Δημοτική Αρχή βεβαίως έχει δικαίωμα να μετακινεί τους εργαζόμενους με όποιο τρόπο κρίνει καλύτερο για τις υπηρεσίες μήπως και καταφέρει να αξιοποιήσει το ελάχιστο προσωπικό. 

Παρόλα αυτά τρεις (3) μετακινήσεις σε έναν υπάλληλο εύκολα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Δημοτική Αρχή συνειδητά δεν αξιοποιεί το προσωπικό,  πάρα τους ειδικούς συμβούλους και τους συνεργάτες που έχει προσλάβει για να κάνει τη λεγόμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών .  

Να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος μετά την δεύτερη μετακίνηση αιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2020 να φύγει από το Δήμο και η αναρτημένη στο Διαύγεια απόφαση του Δημάρχου αναφέρει ότι δεν του το επιτρέπει εξαιτίας των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και εξαιτίας της επικείμενης συνταξιοδότησης άλλου εργαζομένου που υπηρετεί στο ίδιο τμήμα. Τελικά ο ένας συνάδελφος συνταξιοδοτείται και τον άλλο τον μετακινούν προφανώς με την προσμονή να γίνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός για να βγει η δουλειά.  

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που μετακινούνται εργαζόμενοι στο Δήμο δήθεν για την καλύτερη λειτουργία. Όμως μόνο ένας συνάδελφος μετακινήθηκε τρεις (3) φορές, αποδεικνύοντας ότι οι μετακινήσεις δεν γίνονται για να αξιοποιηθεί το προσωπικό αλλά έχουν άλλη στόχευση .

Η Δημοτική Αρχή έχει και το μέτρο της αξιολόγησης και όλο το πειθαρχικό δίκαιο σε περίπτωση που θεωρεί ότι κάποιος υπάλληλος δεν έχει κάνει σωστά τη δουλειά του. Και τα δύο τα έχει αξιοποιήσει μέχρι τώρα σε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε ώστε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως δεν συντρέχει λόγος για πειθαρχικά μέτρα και η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του συναδέλφου κάνοντας κατάχρηση του μέτρου της μετακίνησης των υπαλλήλων.  

Αποδεικνύεται ότι το αστικό κράτος δεν ξεμένει πότε από νομοθετήματα με σκοπό να πειθαναγκάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Είτε με την επίκληση «υπηρεσιακών αναγκών» είτε χωρίς αυτές, θα έχει πάντα το διευθυντικό δικαίωμα και το νόμο μαζί του για να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιλέγει.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω τη μετακίνηση και να ζητήσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλύψει τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες 

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις.

Η δημοτική αρχή αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, προφανώς θα αξιοποιήσει μέχρι και την τελευταία λέξη απ το αντεργατικό έκτρωμα που έρχεται για ψήφιση την Τετάρτη. 

Η μοναδική απάντηση στον εργατικό μεσαίωνα που φτιάχνουν Κυβέρνηση και εργοδότες  και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή είναι η οργάνωσή μας στο Σωματείο, η μαζικότητα και ο προσανατολισμός του αγώνα μας. 

Όλοι στην απεργία της Τετάρτης 16 Ιουνίου στις 11:00 στο Εργατικό Κέντρο !

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]