ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Στάση εργασίας συμβασιούχων ΠΓΝΙ Τετάρτη 23 Ιούνη

 


Με την αποφαση για κατάθεση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης  από την διοίκηση του ΠΓΝΙ για την κήρυξη διαγωνισμού(15/6/2021) , ακόμη μια φορά τα λόγια συμπάθειας και αμέριστης  στήριξης προς τους συμβασιουχους ήταν “κούφια λογια”, αφού  περπατάνε στην πράξη την εισβολή των ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία με συνέπειες στα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και στην δημόσια υγεία.    

Μάλιστα  για να δικαιολογηθεί η απόφαση για την είσοδο του εργολάβου, πέρα από το επιχείρημα ότι οι συμαβσιουχοι στην καθαριότητα τη σίτιση και τη φύλαξη κοστίζουμε ακριβά στο Νοσοκομείο, διαδίδεται το τελευταίο διάστημα  ότι δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Ότι παίρνουμε πολλές αναρρωτικές άδειες  και άλλα τέτοια, που μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν.   

 Με τον κορωνοίο να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας,  αντιμετωπίσαμε και αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση  μεγάλο φόρτο δουλειάς για να κρατήσουμε τα τμήματα και τις κλινικές καθαρά. Κι όμως,έχουμε να αντιμετωπίσουμε πέρα από τις δυσκολίες της δουλειάς μας και τις συκοφαντίες.  Όλοι  γνωρίζουν, συνάδελφοι, ασθενείς και συνοδοί, πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα,  διανύουν καθημερινά εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στο νοσοκομείο. Πως δουλεύουνε χωρίς ρεπό (σε πολλούς ακομη είναι χρωστούμενα τα ρεπό των Χριστουγέννων από το Διοικητή και την 6η ΥΠΕ)  και άδειες (είναι ίσως η μόνη ειδικότητα  στο Νοσοκομείο που δεν έχουν δοθεί καθόλου άδειες ειδικου σκοπού για όσο τα σχολεία παρέμεναν κλειστά καθ'όλη τη διάρκεια της πανδημίας).  Κι ας είναι γνωστό ότι μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους, δώσαμε και δίνουμε τη μάχη και ανταποκριθήκαμε παρά τις δυσκολίες, όχι μόνο στις κλινικές, αλλά και στις Μονάδες και σε κάθε πόστο. Κι ας είναι γνωστό ότι πολλοί συναδελφοι έχουν διατεθεί σε άλλα πόστα (πάνω από 25 συνάδελφοι κι ενω έχουν υπογράψει σύμβαση στην καθαριότητα, υπηρετούν αυτή τη στιγμή σε διοικητικές θέσεις σύμφωνα με τις εντολές του τμήματος και της Διοίκησης).  Είναι λοιπόν τουλάχιστον ανέντιμη η στάση τους όταν δεν αναφέρουν τίποτε από τα παραπάνω, να συκοφαντούν μ αυτό τον τρόπο τοσους εργαζόμενους.

Απέναντι σε όλα αυτά και για όλα αυτά, οι  συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΠΓΝΙ πραγματοποιήσαμε αμέσως  μετά την απεργιακή συγκέντρωση στις  10 Ιούνη Γενική Συνέλευση στο νοσοκομείο για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια για παράδοση των τομέων καθαριότητας, φύλαξης, επισιτισμού στον εργολάβο.

Κοινή ήταν η συμφωνία όλων των συμβασιούχων εργαζομένων να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες  εντός και εκτός νοσοκομείου με βασικό αίτημα «έξω οι εργολάβοι από τα δημόσια νοσοκομεία».    

 Σε αυτή την κατεύθυνση αντιπροσωπεία των συμβασιούχων εργαζομένων μαζί με την Επιτροπή Αγώνα του ΠΓΝΙ απευθύνθηκαν στο Σύλλογο Εργαζομένων του ΠΓΝΙ και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ζητώντας την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για την οργάνωση του αγώνα με αρχή την κήρυξη  στάση εργασίας την

 ΤΕΤΑΡΤΗ   23 ΙΟΥΝΗ 10:00 – 12:00 συμμετέχοντας στην πανελλαδικη σταση που έχει προκηρυξει η ΠΟΕΔΗΝ.

   Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν.

 Καλούμε όλους τους μονιμους συναδέλφους να στηριξουν το αγώνα μας για να μην περάσουν τα σχέδια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και του υπουργείου Υγείας για την Επαναφορά των Εργολάβων και την Απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΓΝΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]