Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Γενική απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου


 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ

10.00πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Θέλουν να επιβάλουν:

1. 10 έως 13 ώρες δουλείας την ημέρα, έως 78 ώρες την εβδομάδα. 

2. Έως 150 ώρες υπερωρία, με 20% λιγότερη προσαύξηση στην αμοιβή.

3. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 

4. Τηλεργασία χωρίς όρια.

5. Απελευθέρωση απολύσεων ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου. 

6. Νέα εμπόδια στην απεργία, πέρα από αυτά που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ.

7. Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία.

8. Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Η εκμετάλλευση δε διορθώνεται, καταργείται.

Απαιτούμε:

7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. 

Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Δουλεύεις για να ζεις; ή Ζεις για να δουλεύεις;

Για τους εκατοντάδες εποχικούς εργάτες στα εργοστάσια των τροφίμων, της εμφιάλωσης, των πλαστικών, κ.α. που χρόνια τώρα βιώνουν την υπερεντατικοποίηση, το νέο έκτρωμα θα σημάνει δουλειά ήλιο με ήλιο, αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες και απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στις διανομές που η εκμετάλλευση τσακίζει κόκκαλα θα βλέπουν το ρεπό με τα κιάλια, η λέξη λάστιχο δεν θα αρκεί να περιγράψει την κατάσταση. 

Η ανεργία θα αυξηθεί ως αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, λιγότεροι θα δουλεύουν περισσότερο. Ήδη η εργοδοσία στην ΤΕΡΝΑ ,στα ΙΚΕΑ, στα JUMBO και αλλού μας δείχνει τα δόντια της. Το τερατούργημα δεν εξαιρεί κανέναν, θα χτυπήσει την πόρτα και τις ζωές όλων μας. 

Και επειδή οι εργοδότες και το κράτος τους γνωρίζουν καλά ότι η επίθεση τους γεννά αντιδράσεις και αγώνες, θέλουν να βάλουν στο γύψο τη δράση και τη λειτουργία των ζωντανών συνδικάτων και των αγώνων τους.

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

Να παραλύσει ο νομός από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Οργανώνουμε τον αγώνα μας παντού, στα εργοστάσια, στα εμπορικά καταστήματα, στα γραφεία, στους χώρους εκπαίδευσης!

Οι εργαζόμενοι να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τα τσιράκια της στην πόλη μας, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Όλους αυτούς τους μήνες έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους για να στηρίξουν τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο άβρεχτο.

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας! 

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβερνήσεις και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τελειώσουν!

Υπάρχει διαφορετικός δρόμος

Οι δυνατότητες της εποχής μας, η επιστημονική γνώση, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της παραγωγής, μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερες ώρες δουλειάς, αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους ζωής. 

Αντίθετα, σήμερα, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απολαύσουν αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα, δεν απολαμβάνουν τα αποτελέσματα του πλούτου που παράγουν και γυρνάμε δεκαετίες πίσω στο όνομα της «ανάπτυξης», της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των λίγων.

Η ΜΑΧΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]