ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων-Ποτών στην απεργία την Πέμπτη 10 Ιουνίου

 


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ Ν.ΩΑΝΝΙΝΩΝ

                  

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ

Συναδέλφισσα και συνάδελφε,

Το νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση  γυρίζει τους εργαζόμενους 150 χρόνια πίσω, αφού καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί το 10ωρο με απλήρωτες υπερωρίες και με πρόσχημα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και τα ελαστικά ωράρια ακυρώνει κάθε έννοια οικογενειακού προγραμματισμού κάνοντας  τις ζωές μας λάστιχο στα χέρια της εργοδοσίας.


Παράλληλα η κυβέρνηση παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να χτυπήσει τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία.

Δείχνουν για άλλη μια φορά πως το μόνο που φοβούνται είναι η δύναμη και η οργάνωση των εργατών.

Το Συνδικάτο μας ξεκαθαρίζει πως η απεργία της 6ης Μαΐου ήταν μόνο η αρχή του αγώνα μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση  που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Με την παρουσίαση του νομοσχεδίου, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι διαπίστωσαν πως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα απ’ όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε, αφού το νομοσχέδιο θυμίζει «πολεμικό ανακοινωθέν» εναντίον της εργατικής τάξης και της λαϊκής οικογένειας.


Βασικοί άξονες του νομοσχεδίου εκτρώματος είναι οι εξής :

Καταστρατήγηση 8ωρου και καθιέρωση 10ωρου.

Τρομακτική αύξηση των υπερωριών με μείωση της αμοιβής τους ή ακόμη και εντελώς απλήρωτων.

Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Κατάργηση ΣΕΠΕ για να μην μπορεί κανείς πλέον να βρει το δίκιο του.

Ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στους εργοδότες για απολύσεις και καμιά προστασία για τους απολυμένους.

Χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία ώστε να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι μέσα από τις πύλες των εργοστασίων, μέσα στις επιχειρήσεις η δημοκρατία σταματά και ισχύει μόνο το δίκιο του ισχυρού, του αφεντικού.

Και φυσικά επίθεση απέναντι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και όσους τους χαλάνε τα σχέδια, με                 φακέλωμα, απολύσεις, διώξεις και τραμπουκισμούς




Στόχος της κυβέρνησης είναι η μετατροπή των εργατών σε μηχανές και μάλιστα με όσο το δυνατό χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Δήθεν κόπτονται για το καλό μας και μας επιτρέπουν να διευθετούμε το πότε και πόσο θα δουλεύουμε, λες και η σχέση εργαζόμενου – εργοδότη είναι μια σχέση επί ίσοις όροις. Δεν μας ξεγελούν! Γνωρίζουμε καλά πως κάθε διαπραγμάτευση με την εργοδοσία δεν είναι ένας προς έναν, αλλά ένας (εργαζόμενος) προς 10 (εργοδότης, νόμοι, κυβερνήσεις, ΣΕΒ κλπ.).

Νοιάζονται και θέλουν να δουλεύουμε 10ωρο για 4 μέρες για να βλέπουμε τα παιδιά μας την Παρασκευή (που έχουν σχολείο) αλλά μας κλέβουν τη μόνη μέρα που έχει αργία η εργατική οικογένεια, δηλαδή την Κυριακή. Μας κοροϊδεύουν και μάλιστα χυδαία!


Συναδέλφισσα και συνάδελφε

Σε καλούμε να ξεπεράσουμε μαζί όλα τα εμπόδια και να χτίσουμε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο αυτές τις μέρες, γιατί μια πετυχημένη απεργία στο Νιτσιάκο, στη Πίνδο, στο Ζαγόρι, στο Βίκο, στη Δωδώνη θα έχει θετικά αποτελέσματα για τη ζωή μας το επόμενο διάστημα. 

Το Συνδικάτο μας συμμετέχει και καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην απεργία που αποφάσισε η Ομοσπονδία μας, μαζί με άλλες  Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που τιμούν το ρόλο τους, στις 10 Ιούνη, με απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00π.μ. 


            Να μη τολμήσουν να καταθέσουν αυτό το τερατούργημα 

                     που  ετοίμασε η κυβέρνηση κατά παραγγελία των   

                                      επιχειρηματικών  ομίλων!

Σπάσε το φόβο και βγες μπροστά. Οργανώσου και διεκδίκησε το δίκιο σου μαζί με τους συναδέλφους σου που ξέρουν τις αγωνίες και τον κόπο σου. Μη δεχτείς άλλο χτύπημα στα δικαιώματά σου. Μην παραδώσεις εργασιακή ζούγκλα στη νέα γενιά. Μη δεχτείς να γίνεις αυτός που έχασε το 8ωρο. Σου έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Πολέμησε τους!

Να πάρουν την απάντηση τους από το εργατικό-λαϊκό κίνημα! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 10:00 Στο Ε.Κ.Ι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]