Το Εργατικό Κέντρο Άρτας για την απεργία στις 10 Ιούνη :Το αντεργατικό έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, δεν «θεραπεύεται»!


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΤΑΣ

Το αντεργατικό έκτρωμα δεν καλλωπίζεται, δεν «θεραπεύεται»! 

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΠΕΜΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.οομ.μ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.οοπ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΙΛΚΙΣ

Όλες και όλοι στον αγώνα, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!.

Η πλούσια δράση αυτών των μηνών αλλά και οι δεκάδες παρεμβάσεις του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του,  έχουν συμβάλει στην αποκάλυψη του περιεχόμενου του νομοσχεδίου, έχουν απαντηθεί τα δεκάδες ψέματα που ξεστομίζει καθημερινά η κυβέρνηση και ο υπουργός, για να το περάσουν χωρίς αντιδράσεις.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους πρέπει να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

 Στη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, έπεσαν για μία ακόμα φορά οι μάσκες της απαξιωμένης ηγεσίας της (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου)! Αποκαλύφθηκε ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος τους ως μηχανισμός των βιομηχάνων και ως χρήσιμος κοινωνικός εταίρος, δεξί χέρι της κυβέρνησης.

Όλο αυτό το διάστημα με την παρελκυστική στάση της και την κωλυσιεργία της στη σύγκληση των οργάνων, έκανε προσπάθειες να σβήσει εκ τη γένεση του, το απεργιακό κλίμα, να ακυρώσει τη δράση και τις δεκάδες αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 3 Ιούνη. Κάτω από αυτήν την πίεση αναγκάστηκαν να ρίξουν μία διαλυτική φιτιλιά για απεργία στις 10 Ιούνη προχωρώντας σε μία απεργία που δεν την πιστεύουν, για να σφυρίξουν «αγωνιστικά» τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα επικυρώσουμε τον διαλυτικό τους σχεδιασμό!

Αν θεωρούν ότι θα ξεμπερδέψουν με ημερομηνιακές αλχημείες για να σβήσουν το απεργιακό κλίμα, τα έχουν μετρήσει λάθος!

Πέμπτη 3 Ιούνη, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε γενική πανεξόρμηση στις 8.οο το βράδυ από την πλ. Κιλκίς.

Πέμπτη 10 Ιούνη, ΑΠΕΡΓΙΑ! Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!. Συγκέντρωση στις 10.οο το πρωί στην πλατεία Κιλκίσ

Καλούμε από σήμερα, όλες τις ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων, στα χέρια τους! Να προετοιμάζεται από σήμερα η απεργιακή κλιμάκωση για να μείνει αυτό το νομοσχέδιο στα χαρτιά!

Να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο! Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους. Με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις, με περιοδείες και εξορμήσεις!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!»

Να δυναμώσει, ο απεργιακός αγώνας για:

Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοϊδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ημερο - 35ωρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]