Iωάννινα:Συλλαλητήριο σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

 


ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 13 ΜΑΗ 7μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΟΛΟΙ ΜΕ ΟΡΜΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το τερατούργημα της κυβέρνησης ικανοποιεί και τα πιο "τρελά όνειρα" της μεγαλοεργοδοσίας, για το τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Δεν δίνει "δύναμη στον εργαζόμενο", όπως ισχυρίζεται, αλλά αντίθετα κάνει "πανίσχυρο τον εργοδότη".

-Καταργείται το 8ωρο και επιβάλλεται ακόμα και δουλειά ήλιο με ήλιο μέχρι και 13 ώρες με μειώσεις μισθών. Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες δυναμώνει η εκμετάλλευση, αφήνουν τις επιχειρήσεις να ξεσαλώνουν στις πλάτες των εργαζομένων, να εργαζόμαστε όποτε, όσο και όταν μας χρειάζονται και απλήρωτα.

Ωράρια εξόντωσης - δουλειά τις Κυριακές - Είμαστε εργαζόμενοι και όχι μηχανές

-Με τη γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές σχεδόν στο σύνολο των κλάδων απελευθερώνει την κυριακάτικη εργασία, αρπάζουν και τη μοναδική μέρα ξεκούρασης κάθε εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

-Με την αύξηση του ανώτατου ορίου των υπερωριών δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις αντί για νέες θέσεις εργασίας, να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, να μας σέρνουν στις στρατιές των ανέργων. 

-Με τις  απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, με το γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων και στο δικαίωμα στην απεργία με ασφυκτικούς όρους και προϋποθέσεις, επιδιώκουν να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους, να κυριαρχήσει η "σιωπή νεκροταφείου" σε κάθε κλάδο. Ξεμοναχιασμένοι και απροστάτευτοι από συλλογικές συμβάσεις οι εργαζόμενοι να γίνονται εύκολη λεία στα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων.

-Μετατρέπουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ κλείνοντας το μάτι στην εργοδοσία να σμπαραλιάσει τα πάντα.

 Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου προκλητικά για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, περιέχονται στο αντεργατικό έκτρωμα, που προσπαθεί να το πλασάρει η κυβέρνηση ως "σύγχρονο" και ως "ελεύθερη επιλογή" του εργαζόμενου. Είναι τεράστιο ψέμα και πρόκληση. Με το νομοσχέδιο-έκτρωμα η ελευθερία του εργαζόμενου τελειώνει στις πύλες και στις πόρτες των χώρων δουλειάς, στην έναρξη της κάθε βάρδιας.

Δεν είναι εφεύρεση της ΝΔ αυτό το νομοσχέδιο, ούτε κεραυνός εν αιθρία. Αρκετά χρόνια τώρα όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις κατευθύνσεις της ΕΕ πρόσθεταν το δικό τους λιθαράκι στο ξεχείλωμα των ωραρίων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου», με στόχο τη θωράκιση και τη διεύρυνση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ένα σωρό νόμοι ψηφίστηκαν σε αυτή την κατεύθυνση με αφορμή τα μνημόνια, νόμοι πάνω στους οποίους «πατάνε» όλες οι επόμενες κυβερνήσεις, ώστε σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ να απογειώνει την επίθεση. Μπορούμε να ξεχάσουμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση διατήρησε άθικτο όλο το αντεργατικό τερατούργημα από το 2010; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη διευθέτηση με τα 10ωρα στον τουρισμό; Ότι με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκαν τα 12ωρα στους νοσοκομειακούς γιατρούς; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε 32 Κυριακές ανοιχτά καταστήματα; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και έκανε πράξη το νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση για την ΕΓΣΣΕ; Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που «κόπτεται» για τις απεργίες ήταν αυτή που έβαλε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια στην απεργία με το 50%+1;

Απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξαν  κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Εμείς έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δεν θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής, στο μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]