'Ανοιγμα τουρισμού με τη χρήση Green Pass&του Συστήματος Δειγματοληψίας


 Geen Pass & PLF για τους τουρίστες ανακοίνωσε νωρίτερα ο Άκης Σκέρτσος 

Ειδικότερα:

-Ενσωμάτωση του Green Pass εντός του PLF

Συμπλήρωση φόρμας PLF από τους τουρίστες 24 ώρες προ της άφιξης και συλλογή δεδομένων των ταξιδιωτών 

Δυνατότητα του χρήστη να ανεβάσει το PLF στο Green Pass πιστοποιητικό 

Αξιοποίηση QR codes και mobile apps για την ορθότερη και ταχύτερη καταγραφή.


Σύστημα δειγματοληψίας

Στοχευμένος δειγματοληπτικός έλεγχος στις εισερχόμενες ροές λόγω πεπερασμένης δυναμικότητας τεστ

Αξιοποίηση δεδομένων Green Pass /PLF από αλγόριθμο μηχανικής εκμάθησης

Βέλτιστη κατανομή διαθέσιμων τεστ βάσει ρίσκου:χώρα και περιοχή προέλευσης ,φύλο,ηλικία και επιδημιολογικό προφίλ 

Διαρκής ανατροφοδότηση αλγορίθμου για διαρκή προσαρμογή στα νέα δεδομένα και ακριβέστερες προβλέψεις .

Εσωτερικές μετακινήσεις   στα νησιά   με καράβι  ή αεροπορικώς με τη χρήση του Green Pass (εξαιρούνται  τα ταξίδια προς την Εύβοια ,τη Λευκάδα και τη Σαλαμίνα)



"Η ασφαλής υποδοχή, διαμονή και επιστροφή των επισκεπτών μας, αποτελούν τις βασικές αρχές του σχεδίου μας για το άνοιγμα του τουρισμού.


Από την 1η Ιουνίου, λοιπόν, τίθεται σε παραγωγική λειτουργία το ευρωπαϊκό πράσινο πιστοποιητικό, το λεγόμενο Green Pass, που έρχεται να υλοποιήσει την πρόταση της δικής μας χώρας, του Πρωθυπουργού μας, του κυρίου Μητσοτάκη, για διευκόλυνση των ταξιδιών σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή φέρουν αρνητικό τεστ.


Ταυτόχρονα, με τον προηγμένο αλγόριθμο EVA, θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας μας, αναλόγως του επιδημιολογικού φορτίου της χώρας προέλευσης κάθε επισκέπτη μας.


Θυμίζω εδώ ότι πέρυσι είχαμε 5.000.000 αφίξεις στις πύλες εισόδου όλης της χώρας και πραγματοποιήσαμε περίπου 700.000 δειγματοληψίες. Εντοπίσαμε έτσι κοντά στα 2.700 θετικά κρούσματα. Καταφέραμε με αυτό τον τρόπο να συγκρατήσουμε το επιδημιολογικό φορτίο χαμηλότερα από όλες τις υπόλοιπες τουριστικές οικονομίες της Μεσογείου. Από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, τη Μάλτα.Δείξαμε δηλαδή ότι μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της ασφάλειας σε συνθήκες δύσκολες και σε συνθήκες κυκλοφορίας του ιού.


Προκειμένου να προστατεύσουμε τα νησιά μας κατά τον επόμενο ενάμιση μήνα, θα εφαρμόσουμε από τις 14 Μαΐου στα ταξίδια μας προς και από τα νησιά, την ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού.


Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει προς και από τα νησιά μας, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει με την κράτηση του εισιτηρίου του να διαθέτει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, να είναι δηλαδή πλήρως εμβολιασμένος, είτε να διαθέτει αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών, είτε self-test 24 ωρών ή διαφορετικά να υπάρχει μια βεβαίωση νόσησης, δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες μετά τη νόσηση.


Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.


Η δήλωση των self-test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, είτε για PCR είτε για rapid test αντιγόνου, θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.


Κατά το διάστημα αυτό, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για τακτικά διαγνωστικά τεστ σε όλους τους πολίτες που πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις, χερσαίες με το αυτοκίνητό τους από Νομό σε Νομό. Καθώς οι χερσαίες μετακινήσεις δεν μπορούν να ελεγχθούν πολύ εύκολα, ως προς αυτό θα πρέπει κάθε πολίτης να είναι πολύ προσεκτικός όταν ταξιδεύει σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία του.


Μολονότι βαδίζουμε σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η Πολιτεία θα συνεχίσει με αυστηρότητα σε καθημερινή βάση την επιδημιολογική επαγρύπνηση και παρακολούθηση κρίσιμων δεικτών. Δείκτες που μας δίνουν την εικόνα του επιδημιολογικού προφίλ κάθε περιοχής.


Στόχος μας να έχουμε καθαρή εικόνα, τόσο εμείς όσο και οι ίδιοι οι πολίτες, οι τοπικές αρχές, ώστε να λαμβάνονται εγκαίρως μέτρα για τυχόν περιορισμό τοπικών εξάρσεων.


Έτσι, σε εβδομαδιαία βάση θα παρακολουθούμε μέσω του παρατηρητηρίου Covid το ποσοστό θετικότητας στην επικράτεια και τις Περιφέρειες της χώρες, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το ποσοστό εμβολιασμού και ανοσίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και φυσικά, την πληρότητα του Ε.ΣΥ. ανά Υγειονομική Περιφέρεια."ανέφερε ο κ.Σκέρτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]