Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης Υγειονομικών (ΑΡΣΥ) ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ για την απολυμένη Γιατρό

 


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Στις 28/5 γίνεται το δικαστήριο για την αναίρεση της απόφασης του διοικητή να μην ανανεωθεί η παράταση της θητείας της επικουρικής γαστρεντερολόγου του νοσοκομείου μας. Απόφαση άδικη και εκδικητική. Γιατί η συναδέλφισσα διεκδίκησε τα αυτονόητα.

Ο διοικητής εξ αρχής μείωσε τον χρόνο της επικουρικής γαστρεντερολόγου από 2 χρόνια σε 1, ενώ γνώριζε ότι η λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος είναι παραπάνω από αναγκαία.

 Αρνήθηκε στην γιατρό αυτή την άδεια ειδικού σκοπού (ΑΕΣ), παρόλο που είναι μονογονεϊκή οικογένεια, με ανήλικο τριών ετών. Κι όταν αυτή την παίρνει δικαιωματικά από την 6η ΥΠΕ, τότε φροντίζει χωρίς καν να την ενημερώσουν, να τις συμψηφίσει με τις νόμιμες άδειές της και τις αφαιρούν  από τον βασικό μισθό της, σαν υπερβαίνουσες.

 Παράνομα όπως έκρινε και ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνεχή αλληλογραφία με τον διοικητή, αλλά και η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΗ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΑΔΕΔΥ. Το να διεκδικείς τα δικαιώματά σου, είναι πέρα από την λογική αυτής της κυβέρνησης και του διοικητή.

 Για τον λόγο αυτό, έβαλε τους γαστρεντερολόγους, τους μόνους από τον παθολογικό τομέα, να εφημερεύουν στα ΤΕΠ, εντελώς αυθαίρετα, στερώντας ολόκληρο νομό τις μισές μέρες του μήνα, από την εφημερία του γαστρεντερολογικού τμήματος. 

Δύο μήνες πριν λήξει η θητεία της, ζήτησε να υπηρετήσει στο άλλο νοσοκομείο, της αρνήθηκε λόγω υπηρεσιακών αναγκών, όπως της απάντησε. Αλλά  δεν απάντησε στις αιτήσεις της για παράταση της επικουρικής θητείας, όπως προβλέπει ο νόμος. Και εντελώς εκδικητικά δεν ανανέωσε την σύμβαση της, στο τέλος.


Εντελώς αυθαίρετα και εκδικητικά στερεί το νοσοκομείο μας μέσα στην Πανδημία από ένα γιατρό. Και είναι ο μόνος γιατρός Πανελλαδικά που δεν υπηρετεί αυτή την στιγμή, μιας και ο συνάδελφος Καταραχιάς προσλήφθηκε σαν μόνιμος.

Φυσικά η συμπεριφορά αυτή του διοικητή έχει την στήριξη της κυβέρνησης. Σκοπός τους δεν είναι η στήριξη του ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας , αλλά η διάλυσή του, ώστε μετά από τους νόμους που πέρασαν, που απαγορεύουν διαδηλώσεις, ελέγχουν ασφυκτικά τα σωματεία, διαλύουν το 8ωρο, μπουκώνουν με χρήμα τα συστημικά ΜΜΕ, να ιδιωτικοποιήσουν και την Δημόσια Υγεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα δικαστήρια στις 28 του Μάη. Ο αγώνας αυτό δεν είναι μόνο για την συναδέλφισσα, είναι για όλους τους επικουρικούς εργαζόμενους , για να μονιμοποιηθούν. Για τους μόνιμους που καλούνται να δουλεύουν ακατάπαυστα και σε άθλιες συνθήκες με άθλιους μισθούς. Για να περάσει η κοινωνία από «το βασίλειο της ανάγκης, στο βασίλειο της ελευθερίας».

                                                            

                                                                  ΑΡΣΥ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]