Γιάννενα: Συνέχεια των τραμπούκικων πρακτικών από ΝΑΡ-νΚΑ ενάντια στην ΟΚΔΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

 


26/5 το μεσημέρι, μέλη του ΝΑΡ-νΚΑ προχώρησαν σε μια ακόμα τραμπούκικη ενέργεια ενάντια σε μέλη της ΟΚΔΕ, στο χώρο του Στεκιού του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Ιωαννίνων.


Μια ομάδα 20 θρασύδειλων περικύκλωσαν 2 συντρόφους της ΟΚΔΕ, βρίζοντας χυδαία και απειλώντας με φυσική βία, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «αν θέλουμε με ένα τηλεφώνημα φέρνουμε 400 άτομα και σας σπάμε στο ξύλο». Για τις προφάσεις που επικαλέστηκαν γι’ αυτή την ενέργειά τους, βλ. https://www.okde.gr/archives/13886. Μετά από ώρα όπου επιδόθηκαν σε ανάλογα νταηλίκια και αφού κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν τους συντρόφους μας, έφυγαν απειλώντας πως «θα ξαναέρθουμε το βράδυ και θα δείτε τι θα γίνει».


Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής κινητοποίηση του ΝΑΡ, φέρνοντας και μέλη από άλλες πόλεις για να μας επιτεθεί, μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει κινητοποιηθεί με τέτοια έμφαση, το αντίθετο, στις κινητοποιήσεις και τους αγώνες. Αν η νΚΑ δεν σπαταλούσε την ενέργειά της στο να τραμπουκίζει αγωνιστές, ίσως να μην βρισκόταν σήμερα σε κάκιστη κατάσταση, οργανωτικά και πολιτικά, όπως υποδηλώνουν τέτοιες ενέργειες και όχι μόνο. Κάπου τα έχουν μπερδέψει εκεί στο ΝΑΡ, νομίζουν ότι όλες οι επαναστατικές οργανώσεις βρίσκονται στην κατάσταση και λειτουργούν με μεθόδους εκφυλισμένων φοιτητικών αμφιθεάτρων και ανταγωνισμών, όπως πολλάκις έχουν εμπλακεί οι ίδιοι; Επίσης, το πιο βασικό, να τους θυμίσουμε πως απειλές για ξυλοδαρμό, επίθεση σε στέκια συλλόγων κ.λπ. μοιάζουν με πρακτικές άλλης τάξης και συγκεκριμένα με το καθεστώς που θέλει να επιβάλει στα πανεπιστήμια ο ν. Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.


Σε μια περίοδο που δεχόμαστε τις σκληρότερες επιθέσεις στα δικαιώματά και τις κατακτήσεις μας, που το ένα αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο έρχεται μετά το άλλο, που υπάρχουν κατηγορίες και διώξεις ενάντια σε αγωνιστές, τα πολιτικά φαντάσματα του σταλινισμού συνεχίζουν να επιλέγουν τον λάθος αντίπαλο. Αντί να ασχοληθούν ουσιαστικά με αυτά τα ζητήματα, προσπαθούν να ανοίξουν ένα «μέτωπο» ενάντια στην ΟΚΔΕ. Τους προειδοποιούμε ότι, δυστυχώς, βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν από τον πλήρη εκφυλισμό και παρακμή. Η ΟΚΔΕ δεν τρομοκρατείται ούτε από το κράτος ούτε από την αστυνομία, πόσο μάλλον από τον οποιοδήποτε τραμπούκο θέλει να «επιβληθεί» με αντιδημοκρατικές πρακτικές.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]