Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ

 


Για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού των πυροσβεστών

που υπηρετούν στις Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών ( Ε.Μ.Α.Κ. )

Στις 18/05/2021 το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 28550 διαταγή με την οποία επιβάλλεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των συναδέλφων που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών ( Ε.Μ.Α.Κ. ). Παράλληλα γνωστοποιείται ότι μετά την κοινοποίηση της παραπάνω διαταγής, θα υπηρετούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες υποχρεωτικά μόνο όσοι συνάδελφοι έχουν εμβολιαστεί ενώ για τους υπόλοιπους δίνεται χρονικό διάστημα έως τις 11/06/2021 να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα αντικατασταθούν από άλλους συναδέλφους που έχουν εμβολιαστεί!!!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σχετικά με τα διαλαμβανόμενα της ανωτέρω διαταγής τοποθετείτε με υπευθυνότητα απέναντι στους συναδέλφους και επισημαίνει τα εξής:

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας και σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες απόψεις και αναλύσεις τις επιστημονικής κοινότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και παραδείγματα αντιμετώπισης προγενέστερων πανδημιών, στηρίζει την προσπάθεια των εμβολιασμών και προτρέπει όλους τους συναδέλφους σε μαζικό εμβολιασμό για την προστασία της δικής τους υγείας και των οικογενειών τους, και γιατί αυτή την στιγμή αποτελεί το μοναδικό αξιόπιστο και επιστημονικά αποδεδειγμένα « εργαλείο » για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά την πανδημία.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της προαναφερθείσας διαταγής η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών δεν εκπλήσσεται ούτε της δημιουργεί κανενός είδους ερωτηματικά. Γιατί πάντα το Π.Σ. με την ανοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αποτελούσε χώρο πειραματισμού και επιβολής, αντεργατικών και αντιδημοκρατικών μέτρων! 

Όπως η επιβολή της απλήρωτης εξοντωτικής υπερεργασίας και της « αποζημίωσής » της με ρεπό. Της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Της επιβολής επιφυλακής για προληπτικούς λόγους, μέτρα που στην πορεία επεκτάθηκαν και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Τον ίδιο ακριβώς στόχο έρχεται να υπηρετήσει και η συγκεκριμένη διαταγή η οποία χρησιμοποιεί την τρομοκράτηση και τον φόβο για λήψη διοικητικών μέτρων προκειμένου οι πυροσβέστες που υπηρετούν στις Ε.Μ.Α.Κ. να εμβολιαστούν, με την επίκληση βέβαια αποφάσεων της Ε.Ε.!

Τέτοιου είδους ενέργειες προκαλούν αναστάτωση, ανασφάλεια και σκεπτικισμό. Συμβάλουν στην δημιουργία δεύτερων σκέψεων, επιφυλάξεων και αφελών συμπερασμάτων για το θέμα του εμβολιασμού, καθώς και σκέψεων για την μελλοντική ενδεχόμενη χρήση διοικητικών μέτρων ή άλλου είδους απειλών και πιέσεων, για την επιβολή σκληρών αντεργατικών – αντιλαϊκών πολιτικών στο χώρο του Π.Σ. Πεποίθηση της Ε.Α.Κ.Π. είναι ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί προπομπό επιβολής παρόμοιων μέτρων και σε άλλους εργασιακούς χώρους!

Επιπλέον, η Ε.Α.Κ.Π. θεωρεί υποκριτική την στάση και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης όταν:

Στην εν λόγω διαταγή γίνεται επίκληση για την εφαρμογή της, η ανάγκη για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της αδιάληπτης υπηρεσιακής λειτουργίας και η υγεία των πυροσβεστών, ενώ όλο το διάστημα από τον Μάρτιο του 2020, που ξεκίνησε και στην Ελλάδα η εξάπλωση του κορωνοϊού, μέχρι και σήμερα που η πανδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη, υπηρεσίες του Π.Σ. να αφήνονται όχι μόνο χωρίς καθημερινή καθαριότητα, αλλά σε ορισμένες δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Όπως για παράδειγμα συνέβαινε στο Π.Κ. Καρλοβάσου στην Σάμο και στα Π.Κ. Αγίου Κυρίκου και Π.Κ. Ραχών στην Ικαρία, όπου για 20 ολόκληρα χρόνια δεν παρέχονταν καθόλου καθαριότητα και μόνο μετά από παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. αποφασίστηκε πρόσφατα να χορηγηθεί πίστωση για την παροχή καθαριότητας στις παραπάνω υπηρεσίες έστω και δύο φορές την εβδομάδα!!! 

Πυροσβέστες στοιβάζονταν σε λεωφορεία για την μεταφορά τους σε μεγάλα επιχειρησιακά συμβάντα, κυρίως κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και σε αρκετές υπηρεσίες δεν υπήρχαν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας και δεν γίνονταν τακτικές απολυμάνσεις.  

 Υποκριτική βέβαια είναι και η στάση των κάθε λογής εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού όπου από την έκδοση της διαταγής και μετά είναι λαλίστατοι στα Μ.Μ.Ε. και δήθεν υπερασπίζονται το δημοκρατικό δικαίωμα των πυροσβεστών στην επιλογή ή όχι στον εμβολιασμό, αλλά τόσο καιρό δεν βγάζουν άχνα για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όπως τα προαναφερόμενα!

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καθώς και το κλίμα αναστάτωσης και έλλειψης εμπιστοσύνης που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη διαταγή στους συναδέλφους που υπηρετούν στις Ε.Μ.Α.Κ., η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία:

Να ανακληθεί η ανωτέρω διαταγή.

Να παρθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες ώστε να δοθεί  βάρος, στην έγκυρη ενημέρωση όλου του προσωπικού του Π.Σ. σχετικά με τον εμβολισμό για να καμφθεί οποιαδήποτε επιφυλακτικότητα και όχι στην επιβολή διοικητικών μέτρων που θυμίζουν άλλες εποχές. 

Να εξασφαλιστούν με ευθύνη της υπηρεσίας η διενέργεια συχνών και επαναλαμβανόμενων Rapid Tests και μοριακών για τον έλεγχο της υγείας όλου του προσωπικού του Π.Σ. καθώς και τακτικών απολυμάνσεων στους χώρους των υπηρεσιών.

Να παρέχεται, επαρκή καθαριότητα σε καθημερινή βάση σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια του Π.Σ. καθώς και επαρκή ποσότητα υλικών και ατομικών μέσων προστασίας ( αντισηπτικά, μάσκες, γάντια κ.α. ) για το προσωπικό.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]