ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση :Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει

 


"Ακούω συνέχεια αυτή τη συζήτηση που γίνεται και μάλιστα θεωρώ πολύ επιπόλαιη την ειρωνική άποψη ότι ,έλα  βρε η μουσική κολλάει;Η μουσική δεν κολλάει ,η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους .Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η Επιτροπή των Επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής .Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει ,πρώτον  είμαι αναγκασμένος  αν τραγουδήσω  εύλογα να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου .Εάν δεν ακούω καλά να φωνάζω δυνατότερα άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια.

Η μουσική είναι συνδυασμένη εν τω μεταξύ με τον χορό .Χορός σημαίνει μη τήρηση των αποστάσεων .επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ .Το αλκοόλ δημιουργεί κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων .Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει .Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό σημείο .Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλοι ,να χαλαρώσουμε ,να βρεθούμε με τους οικείους μας ,να ακούσουμε μουσική ,να χορέψουμε .Βήμα ,βήμα ,δεν μπορεί να περνάει σε μία ευνομούμενη πολιτεία ,την ίδια ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει κάνει τεράστιες θυσίες ,έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα να συζητάμε λογικές αντάρτικου . Σιγά-σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα, πολύ πιο σύντομα από ό,τι κάποιοι εννοούν. Αν θεωρούν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα πρέπει να τινάξουν στον αέρα όλη τη στρατηγική μας, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Και δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, διότι δεν αποκλείει κανένας το ζήτημα της μουσικής να επανέλθει. Αλλά θα επανέλθει με βάση την εικόνα την επιδημιολογική της χώρας.


Ό,τι υπάρχει σε υψηλό ρίσκο θα παραμένει σε στασιμότητα μέχρι επιτέλους οι διασωληνωμένοι να πέσουν, οι άνθρωποι που φεύγουν από κοντά μας να πέσουν και τα κρούσματα να μειωθούν.


Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Λογικές «αντάρτικου» ή οτιδήποτε, όσο και αν κρύβουν μεγάλη, μικρή αγωνία για κάποια πράγματα και για κάποιες επαγγελματικές ομάδες, το οποίο είναι αντιληπτό, θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ειδικά στο θέμα της μουσικής είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.


Και δεν το λέει η πολιτική ηγεσία, δεν το λέει ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το λένε παγκόσμια όλοι οι Επιδημιολόγοι και όλες οι έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό το θέμα.


Συγχωρήστε μου την παρέμβαση, αλλά είμαι και εγώ δέκτης πολλαπλών σχολίων και επιθέσεων, αν μου επιτρέπετε, για το ζήτημα της μουσικής. Και δεν αντιλαμβάνομαι ειρωνικά σχόλια και από ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τον κοινό βίο, του στυλ «έλα μωρέ, κολλάει η μουσική».


Προφανώς δεν κολλάει η μουσική. Η μουσική βοηθάει στη διασπορά όμως και μεγαλώνει το ρίσκο της διασποράς του ιού. Αυτή είναι η πραγματικότητα"ανέφερε νωρίτερα ο Νίκος  Χαρδαλιάς κατά τη συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το "αντάρτικο" που έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι επαγγελματίες της εστίασης για τη μη χρήση μουσικής στα καταστήματά τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]