Παντελώς ανίκανη η τωρινή διοίκηση της ΕΕΤΑΑ

 


Στο « λαιμό» της , εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της , κινδυνεύουν να πάρει πολλούς δήμους, η τωρινή διοίκηση της ΕΕΤΑΑ ( Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης Αυτοδιοίκησης), που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά έχει και εκπροσώπους της η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Φρούδες ελπίδες αποδείχθηκαν όσα επί ένα χρόνια εξήγγειλε και διαβεβαίωνε το ηγετικό της δίδυμο ( Γιάτσιος- Σπυρίδων). Το οποίο λόγω αυτών των θεαματικών « επιδόσεων» του , φαίνεται να οδεύει σε ξήλωμα , παρότι διορίστηκε επί αυτής της κυβερνήσεως . Και θα κατέχει έτσι το ρεκόρ της μικρότερης θητείας σ΄αυτόν τον φορέα , από ιδρύσεως του.

Δεν υπάρχει συνεδρίαση , της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) , για οποιοδήποτε θέμα , στην οποία να μην τίθεται η ανικανότητα αυτή της ΕΕΤΑΑ .

Και ιδιαίτερα της αδυναμίας της τελικά , να προχωρήσει στην πρόσληψη των απαραίτητων δεκάδων εξειδικευμένων στελεχών ( πολιτικών μηχανικών κά). Για παροχή τεχνικής βοήθειας στους δεκάδες δήμους που δεν έχουν Τεχνικές Υπηρεσίες ή είναι λειψές και αδυνατούν να καταθέσουν φακέλλους για τη διεκδίκηση έργων.

Μια τέτοια …επανάληψη είχαμε και στην προ του ΠΑΣΧΑ συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ . Στην οποία , σύμφωνα μ΄ ανακοίνωση της , « τα μέλη της εξέφρασαν την αγωνία τους για τις καθυστερήσεις στη μελέτη και την υλοποίηση έργων σε Δήμους.Ειδικότερα για το θέμα των μηχανικών που μέσω της ΕΕΤΑΑ είχε προβλεφθεί να βοηθήσουν τους μικρούς Δήμους, επισημάνθηκε ότι οι 50 αυτοί μηχανικοί, ακόμη και όταν προσληφθούν, δεν θα επαρκούν».

Γι αυτό και για την « εδώ και τώρα» και έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων , κ. Παπαστεργίου , κατέθεσε μια νέα πρόταση που αφήνει εκτός την ΕΕΤΑΑ.

Συγκεκριμένα , ανέφερε «δεδομένου ότι και τα τρία χρηματοδοτικά προγράμματα προβλέπουν τεχνική βοήθεια, η λύση θα ήταν η πρόσληψη μέσω των κοινών αυτών πόρων, μιας σημαντικής δεξαμενής μηχανικών, οικονομολόγων και άλλων σχετικών ειδικοτήτων που θα πληρώνονται μέσω αυτής της τεχνικής βοήθειας.

Θα βρίσκονται δε στις έδρες των πρωτευουσών των νομών, όσο πιο κοντά στους Δήμους γίνεται, προκειμένου να είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τοπικά προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και να σχεδιάζουν όσο πιο στοχευμένα γίνεται, λύσεις και προτάσεις».

Θα εισακουστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ;

news-ta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]