Μονοπάτια Κορωνησίας...

 


Αγωνιστική δράση εδώ και ένα χρόνο για τα μέλη μας δεν υπάρχει, ανάγκη για άθληση και επαφή με τη φύση όμως υπάρχει, και μάλιστα έντονη. Γι΄ αυτό τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Άρτας συνεχίζουν τις εθελοντικές τους δράσεις. 

Μετά λοιπόν την διάνοιξη των μονοπατιών στο λόφο Περάνθης εδώ και λίγο καιρό σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Κορωνησίας και με μέλη του Ορειβατικού συλλόγου,  έχει γίνει  μια προσπάθεια και ανοίχτηκε – καθαρίστηκε  ένα παλιό μονοπάτι που υπήρχε στο Πέρα νησί Κορωνησίας. Ένα μονοπάτι που σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής περιδιάβαινε  ο  Όσιος Ονούφριος ο εν Κορωνησία.


Με απόλυτο σεβασμό στο τοπίο λόγω της μεγάλης οικολογικής και περιβαλλοντικής σημασίας μιας και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οικοσυστήματα της Μεσογείου,  καθαρίστηκε το μονοπάτι το οποίο συνδέει πλέον την Κεντρική παραλία της Κορωνησίας με την πανέμορφη παραλία  Αλωνάκι  η οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό για πολλούς ήταν παντελώς άγνωστη. 

Η διαδρομή του μικρή αλλά ξεχωριστή και πανέμορφη η οποία θα ανταμείψει τους περιπατητές –αθλητές καθώς θα τη διασχίζουν  ανάμεσα από τη πλούσια βλάστηση του νησιού και έχοντας  κατά μήκος καταπληκτικές θέσεις θέας τον Αμβρακικό.

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τα μέλη και τους φίλους μας, το Δήμο Αρταίων, τη Διεύθυνση Δασών Άρτας καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας με τα στελέχη τους για τη βοήθεια τους. 

You never run alone!!!

You never open paths alone!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]